Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, în război cu directorul bibliotecii

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, în război cu directorul bibliotecii

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Studenții de la Universitatea  de Vest din Timișoara au ajuns să intre în conflict cu directorul bibliotecii. Organizația Studenților din UVT anunță că îi solicită demisia directorului Vasile Docea, pe motiv că studenții nu ar mai avea acces gratuit în incinta bibliotecii.

OSUT solicită demisia din funcția de director al BCUT (Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” Timișoara) a profesorului universitar doctor Vasile Docea! Astăzi (n.r. joi) a avut loc ședința ordinară a Senatului UVT, structură din care domnul director face parte. În cadrul acesteia, președintele OSUT, a supus dezbaterii problema stringentă a restricționării dreptului prevăzut de lege cu privire la accesul gratuit la serviciile oferite de bibliotecă. Deși erau așteptate clarificări care să justifice rațiunile pentru care legea și dreptul studenților au fost ignorate, reprezentanții studenților au primit din partea domnului director doar acuzații nefondate și jigniri directe la adresa asociațiilor studențești care au avut curajul să se poziționeze public împotriva deciziei de sfidare a Legii Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările din Legea nr. 9/2022, care reglementează accesul gratuit la serviciile BCU”, informează OSUT.

Mai mult, organizația arată faptul că directorul bibliotecii ar fi majorat „într-un mod total nejustificat” taxa pentru pachetul premium de la 30 la 50 lei.

Pe de altă parte, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” Timișoara a transmis că cei de la OSUT ar dezinforma de fapt și că studenți au în continuare acces gratuit în incinta instituției.

Serviciile pe bază de tarife sunt grupate într-un pachet al cărui preț a fost aprobat de Consiliul de Administrație (50 de lei anual). Prețul pachetului este mult inferior costurilor serviciilor luate individual, iar gruparea lor sub un singur tarif a fost făcută tocmai pentru a ușura efortul financiar al celor care doresc sa beneficieze de ele. Furnizarea acestor servicii pe bază de tarif nu impietează în niciun fel asupra dreptului de acces al studenților „la principalele cărţi de specialitate şi publicaţii ştiinţifice”, stabilit prin Legea Educației”, transmite biblioteca UVT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *