Studenţii de la universitatea CORUPTĂ din Reşiţa, buni pentru Universitatea de Vest din Timişoara. Ce se întâmplă cu instituţia condusă de soţia lui Frunzăverde

Studenţii de la universitatea CORUPTĂ din Reşiţa, buni pentru Universitatea de Vest din Timişoara. Ce se întâmplă cu instituţia condusă de soţia lui Frunzăverde

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
universitatea eftimie murgu resita

Studenţii care s-au înscris la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, implicată într-un scandal sexual şi de corupţie de proporţii, ar putea termina facultatea, de fapt, la Universitatea de Vest din Timişoara. Asta pentru că reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior din Timişoara se gândesc să absoarbă universitatea reşiţeană şi, astfel, să salveze învăţământul superior reşiţean, aşa cum transmite conducerea UVT. Pentru ca acest lucru să poată fi realizat este nevoie şi de acordul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Totul se întâmplă la solicitarea conducerii Universității “Eftimie Murgu” din Reșița, singura instituție de învățământ superior din județul Caraș Severin, iar reprezentanţii UVT au analizat posibilitatea și oportunitatea fuziunii prin absorbție a celor două instituții de învățământ superior.

“UVT nu a rămas indiferentă la pericolul ca unul din județele cu cel mai mare potențial de dezvoltare din România să rămână, peste noapte, fără posibilitatea de a desfășura activități în învățământul superior. Ne referim, aici, la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, instituție care se confruntă atât cu probleme de imagine, fiind de notorietate și punctate ca atare în presa locală, regională și națională abaterile de la etica și deontologia profesională a mai multor cadre didactice, cât și cu mari dificultăți financiare care pun sub un serios semn al întrebării existența universității”, transmite Universitatea de Vest din Timişoara.

Prin urmare, reprezentanţii universităţii timişorene comunică faptul că, astăzi, în mod oficial, în ședința comună a Consiliului de Administrație și a Senatului UVT, s-a hotărât demararea negocierilor pentru absorbția de către UVT a universităţii din Reşiţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *