Studenții de azi, profesioniștii de mâine, la UVT

Studenții de azi, profesioniștii de mâine, la UVT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

”Studenții de azi, profesioniștii de mâine” este proiectul organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, alături de S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Obiectivul principal a fost îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională.

Prin activitățile desfășurate în vederea creșterii șanselor de angajare a absolvenților de studii superioare au fost obținute la nivel național următoarele rezultate principale: 5.653 de studenți de la cele șapte universități implicate în proiect au participat la conferințele de management al carierei, 5.529 au beneficiat de consiliere generică, 1.010 – de consiliere specifică, iar 5.438 de studenți au realizat vizite de studiu la potențiali angajatori din domeniile lor de activitate.

De asemeneea, UVT va lansa Studiul privind opțiunile profesionale ale studenților, realizat asupra unui eșantion de 1.943 de studenți. Studiul abordează teme relevante pentru percepțiile, așteptările și atitudinile studenților cu privire la formarea universitară de care beneficiază, respectiv la relația cu piața muncii, precum gradul de satisfacție cu privire la programul de studii urmat sau factorii determinanți în alegerea unui loc de muncă. Alături de alte rezultate importante, studiul pune în evidență nevoia de cunoștințe transversale, dar și de competențe practice și de abilități de comunicare pe care o resimt, cu acuitate, studenții.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *