Studenți la Medicină, voluntari în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara pentru a-i ajuta pe doctori în lupta cu Covid 19

Studenți la Medicină, voluntari în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara pentru a-i ajuta pe doctori în lupta cu Covid 19

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Medicii din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara care îi tratează pe pacienții infectați cu Covid-19 primesc o mână de ajutor în munca lor.

Reprezentanții unității medicale informează că 20 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara s-au alăturat luptei medicilor împotriva Covid-19. Voluntarii sunt din anii terminali și au răspuns solicitării specialiștilor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara pentru a-i ajuta la înregistrarea, testarea și triajul pacienților infectați cu noul coronavirus. Studenții la Medicină vor lucra în ansamblul modular amenajat în curtea unității sanitare la începutul acestei săptămâni.

Ei vor învăța absolut tot ceea ce au nevoie să știe pentru a face triajul bolnavilor, pentru a completa acte, pentru a vorbi cu pacienții. Mai avem încă 15 colegi în așteptare, asta dacă va mai fi nevoie de suplimentarea numărului de voluntari. Sperăm să îi degrevăm astfel pe medicii de aici de activitățile acestea de triere a bolnavilor SARS COV 2”, a declarat Lieb Catarina, președintele Societății Studenților în Medicină Timișoara.

Astăzi, în prima zi, studenții au fost instruiți cu privire la modul în care trebuie să se echipeze și să își dea jos costumul de protecție și au aflat ce vor face începând de mâine în zona de triaj a spitalului, acolo unde ajung pacienții transportați cu ambulanțele.

Fiecare mână de lucru contează. Fiecare student care vine și este lângă un pacient infectat cu COVID 19, vorbește cu el, îi explică și îl ajută, este de un real folos. E foarte important să fim cât mai mulți în această luptă. Nu pot decât să le mulțumesc voluntarilor. Sunt un exemplu atât pentru colegii lor, cât și pentru tinerii din țara asta și sper ca împreună să depășim cu bine această perioadă”, a afirmat medicul pneumolog Monica Marc, coordonatorul echipei de voluntari.

Voluntarii au fost distribuiți în două grupe de câte zece persoane, vor lucra în ture de câte două săptămâni, zilnic, între orele 13.00 și 20.00, și îi vor ajuta pe medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara la realizarea examenului anamnezic, vor face recoltări biologice și vor înregistra și trimite date către pacienții infectați cu SARS COV 2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *