StudentFest – la Electric Theatre Timişoara cu Emil Kindlein

StudentFest – la Electric Theatre Timişoara cu Emil Kindlein

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Cu o istorie de 23 de ani, Festivalul de artă şi cultură studenţească al studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara este cel mai vechi din România şi unul dintre cele mai mari din Europa.

OSUT organizează joi, începând cu ora 19:00, lansarea albumului muzical rezultat în urma Atelierului de Trupe din cadrul secțiunii de muzică a festivalului de artă și cultură, StudentFest 2014: IMPACT. Evenimentul va avea loc la Electric Theatre și îl va avea ca invitat special pe Emil Kindlein.

StudentFest este festivalul de artă și cultură, organizat de OSUT începând cu anul 1992, care oferă tinerilor artiști șansa să se exprime liber, să creeze, să învețe, să evolueze, să se promoveze și chiar să debuteze în fața publicului larg. Ediția de anul trecut a fost marcată și de existența, în premieră, a unui Atelier de trupe în cadrul secțiunii de muzică, unde, sub îndrumarea artistului Emil Kindlein – cântărețul cu poeziile, cei 11 participanți au format cinci proiecte muzicale unice, fiecare creând compoziții proprii în cele zece zile de festival. OSUT și-a propus să-i sprijine în continuare pe tinerii muzicieni prin înregistrarea unui album cu piesele compuse în cadrul festivalului. Astfel, în perioada decembrie 2014-martie 2015, în studiourile LaGong, sub îndrumarea aceluiași Emil Kindlein, piesele a patru dintre tineri au căpătat o nouă formă, iar acum formează un disc.

Tinerii care au înregistrat sunt: Alina Adriana Iuga, elevă din Timișoara; Irina Nica, studentă din Galați; Aurora Ganea din București; David Rogojan, toboșar din Timișoara. Albumul va fi lansat în prezența a doi dintre artiști (Irina Nica și Alina Adriana Iuga), ce își vor interpreta live piesele, susținuți de Emil Kindlein și Sergiu Cătană, care vor încheia seara cu un recital marca „cântărețul cu poeziile”. La eveniment sunt așteptați toți iubitorii de muzică bună din Timișoara. În spiritul obișnuit al festivalului, intrarea este liberă, iar participanții vor primi gratuit și un exemplar din albumul lansat.

G. M.