Ștrandul Termal din centrul Timișoarei a intrat în reabilitare FOTO

Ștrandul Termal din centrul Timișoarei a intrat în reabilitare FOTO

Primăria Timișoara anunță că Ștrandul Termal, recent recuperat în instanță, a intrate în ample lucrări de reabilitare și modernizare.

Reamintim că GPG Company SRL a ocupat fără plată Ștrandul Termal, cu o suprafață de aproape 13.000 mp, din domeniul public, timp de 10 ani. La momentul evacuării, interiorul clădirilor era vandalizat și plin de deșeuri, suprafețe întregi erau o ruină totală, bazinele erau în stare avansată de degradare, iar spațiul verde era neîngrijit”, a informat instituția.

După curățenie pe toată suprafața, Horticultura execută lucrări pe spațiul exterior, urmând să fie efectuate lucrări și în interiorul clădirilor.

Ștrandul Termal este încă un obiectiv din patrimoniul orașului pe care l-am recuperat de la mafia de pe mal și pe care acum îl pregătim să-l redăm timișorenilor. Din păcate, firma care l-a folosit ilegal un deceniu, a lăsat aici un dezastru. Am fost să văd stadiul amenajărilor. Horticultura a intrat cu echipele de lucru, după ce Consiliul Local a fost de acord ca societatea noastră să se ocupe de ștrand. Mă bucur să văd că au făcut progrese și sunt încrezător că timișorenii vor putea folosi ștrandul în această vară”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În această perioadă, angajații Horticultura execută lucrări de nivelare și pregătire a terenului pentru plantare, de montare a sistemului de irigații, gazonare, lucrări de refacere a circuitelor electrice, a bazinelor și a sistemului de pompe. Spațiul exterior va include două bazine, o zonă de vestiare și dușuri exterioare, o zonă de bar și răcoritoare, o zonă de șezlonguri, zonă tip food court.

În 2021, Primăria Timișoara s-a îndreptat în instanță împotriva GPG Company SRL, care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014. În urma victoriei în instanță, Ștrandul ZHH/fostul Termal a revenit orașului. Totodată, în 2023, municipalitatea a câștigat și la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces cu aceeași firmă. Instanța a obligat societatea să plătească primăriei 7,5 milioane lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509, contravaloarea lipsei de folosință).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *