Strada Lidia intră în șantier, în sfârșit. Va fi lărgită la patru benzi

Strada Lidia intră în șantier, în sfârșit. Va fi lărgită la patru benzi

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Una dintre cele mai lungi străzi din Timișoara intră în șantier. Primarul Nicolae Robu a anunțat marți, 19 mai, că în următoarele zile vom vedea utilajele pe strada Mareșal Constantin Prezan, fosta Lidia. Asta pentru că încep lucrările de lărgire a arterei la patru benzi.

În 14 mai am semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare și extindere la patru benzi a străzilor Mareșal Constantin Prezan și Venus. Demult am vrut să modernizăm această stradă, de patru ori am încercat să ajungem la un contract de lucrări, cu licitații făcute așa cum scrie la lege, evident, pe SEAP. Din păcate, abia acum am reușit și este o stradă pe care trotuarele sunt în ultimul hal și se impunea intervenția. Pentru că mereu au fost anulate licitațiile, cetățenii au rămas cu trotuarele foarte degradate. Ei bine, a sosit vremea lucrărilor de modernizare a acestei străzi și vom da drumul la lucrări săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare“, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, lucrările vor fi executate de firma Strabag SRL, care a câștigat licitația. Valoarea investiției se ridică la 35 de milioane de lei, la care se adaugă TVA. Lucrările ar trebui finalizate în cel mult 16 luni, dar Nicolae Robu speră ca acestea să fie terminate mai repede.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *