STPT: profit pe anul 2023 si tramvaiele noi raman pe trasee

STPT: profit pe anul 2023 si tramvaiele noi raman pe trasee

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1
Societatea de Transport Public (STPT) vine cu precizări, după ce în ultima perioadă au apărut o serie de informații legate de activitatea societății, situația financiară sau despre drepturile salariale ale angajaților.
Așadar, conform ultimului audit financiar desfășurat la S.T.P.T. și a declarațiilor financiare depuse la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, societatea a înregistrat pentru anul 2023, un plus de aproximativ 1,5 milioane de lei.
Reiterăm faptul că S.T.P.T. este un operator de transport și decontările se realizează în baza unui preț unitar/km, neexistând subvenții acordate S.T.P.T. și, totodată, prețul unitar/km practicat de societate este sub media pe țară a prețului decontat de ceilalți operatori de profil. Referitor la drepturile salariale, subliniem că, de mai bine de 1 an și jumătate, termenul legal de plată a acestora, prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă se respectă fără întârzieri“, transmit reprezentanții STPT.
Tramvaiele Bozankaya rămân în circulație
Referitor la informația legată de intenția S.T.P.T. de a retrage tramvaiele Bozankaya din circulație, afirmăm cu fermitate că aceasta este FALSĂ, cum de altfel a fost falsă și informația legată de deraierea unui tramvai Bozankaya în bucla din Calea Bogdăneștior, la data de 07.06.2024. În prezent, toate tramvaiele Bozankaya beneficiază de un lanț de aprovizionare bine pus la punct, care asigură disponibilitatea pieselor de schimb necesare pentru întreținere și reparații. Afirmațiile conform cărora tramvaiele vor fi retrase din circulație din lipsa pieselor nu sunt întemeiate. În conformitate cu cartea tehnică și a manualului de întreținere a fiecărui mijloc de transport din floata S.T.P.T., întreținerile și reviziile se realizează astfel încât siguranța în circulație și în exploatare să fie asigurate permanent. Este și cazul tramvaielor Bozankaya care sunt supuse periodic reviziilor și întreținerii în funcție de kilometrii parcurși și de specificațiile manualului de întreținere. Alături de echipa de întreținere a S.T.P.T. se află non-stop o echipă de tehnicieni ai producătorului de tramvaie turc, Bozankaya, care oferă sprijin și asistență în permanență pentru toate lucrările de întreținere și reparații ale tramvaielor Bozankaya. Bandajele de la toate tipurile de tramvaie din parcul STPT se rectifică pe un strung existent în cadrul societății, inclusiv bandajele tramvaielor turcești, neexistând niciun motiv de a vehicula informații false în presa locală legate de imposibilitatea derulării acestei activități la nivel intern. Bineînțeles că ne dorim echipamente performante și utilaje de ultimă generație pentru întreținerea mijloacelor de transport ale societății și suntem siguri că montarea strungului de rectificare a bandajelor se va realiza cu succes în următoarea perioadă“, mai precizează reprezentanții STPT.

1 Comment

  1. Rog conducereaSTPTsa mmaitrimita pe trase mijloacelor de transport în comun deficientele. Troleibuze aer condiționat majoritatea nu funcționează sau șoferii profită de îndelunga răbdare a călătorilor. Interior vopseaua cit și zgotul de la uzura lor destul de mare. Autobuze cele mai vechi cu burduf unele scirtie îngrozitor parca nu au mai fost unse părțile metalice care sunt supuse fecarii de cind au fost aduse. Și tramvaiele cele vechi fără aer condiționat curge transpirația pe trup iar aer ce să mai spun. Troleibuze vechi care nu se mai justifica reparate să le înlocuiți cu autobuzele cele noi electrice care le aveți în curtea unității dumneavoastră. În speranța că veți da curs favorabil soluționarea acestor deficiente pe care călătorii Timișoarei le intimpina zi de zi plus și îmbunătățirea programului și orele de parcurs noi călătorii timișoreni va mulțumim și așteptăm ca noua conducere aleasă să lucreze cu adevărat la nevoile tuturor cetățenilor acestui oraș cindva florilor a curățeniei și ordini publice fruntaș și iubite de toate aceste comunități diferite ca națiuni culte religioase avind un singur scop a convetui în pace respecți dune unii pe alții așa cum nea învățat Domnul Isus Hristos care a venit în lumea noastră,și nea dat această porunca. Să iubiți pe Domnul Dumnezeu cu toată inima așa cum nea iubit el și pe aproapele nostru ca pe noi înșine. Fie ca noua conducere locală din tara aceasta să-l pună pe primul loc prioritar pe Domnul Dumnezeu și Cuvintul Adevărul și Viața cu acest verset din cartea Cronicilor. 2Cronici cap. 7 vers.14. Dacă poporul meu pește care este chemat numele meu se va smeri, se va ruga, și va cauta fața mea și se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și îi voi tamadui țara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *