Stop violenței împotriva femeilor – marș mut, la Timișoara

Stop violenței împotriva femeilor – marș mut, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
violenta domestica

O viață fără violență reprezintă un drept fundamental inalienabil: violența împotriva femeilor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului! Lasă masca jos – Violența psihologică nu se vede, dar lasă urme adânci – acesta este sloganul prin care Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și Inspectoratul de Poliție Județean Timiș prin Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității vor marca, în 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Marșul mut se va desfășura luni, 25 noiembrie, în intervalul orar, 11 – 12:30, cu plecare de la Bastionul Maria Theresia și oprire pe platforma din fața Complexului de Servicii pentru Victimele Violenței Domestice și Agresori (strada: Simion Bărnuțiu, nr.11 – Clădirea cu Piastrelle). Participanții vor purta pe fețe măști albe, simple. La destinație, la semnalul (transmis prin portavoce) “Lasă masca jos! Violența psihologică nu se vede, dar lasă urme adânci! Lasă cicatrici! Provoacă răni! Oprește Violența! Viața este frumoasă, merită trăită! cei prezenți vor renunța la mască și vor realiza un dans sincron – Flashmob.

Ziua de 25 noiembrie este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate împotriva femeilor. Violența împotriva femeilor este prezentă peste tot: acasă, la locul de muncă, pe stradă, în transportul public, în școli și universități, în mediul online etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *