Stop infracțiunilor de înșelăciune! Ce ne îndeamnă Poliția Timiș

Stop infracțiunilor de înșelăciune! Ce ne îndeamnă Poliția Timiș

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Sub pretextul că dorește schimbarea unor bancnote cu valoare mare în bancnote cu valoare mai mică, un individ dinTimișoara a fi înșelat un angajat al unei societăți comerciale cu 380 de lei, săptămâna trecută.

Pe numele infractorului polițiștii au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.

Îndemnul Poliției Timiș !

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda descrisă mai sus, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiș recomandă angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.

Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective.

Această metodă de înşelăciune presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani la diverse instituții sau magazine, iar în momentul în care banii sunt predați, cel în cauză sustrage o parte din bani și îi ascunde, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeași ca la început.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *