Stop furtului din buzunare! Ce ne recomandă polițiștii

Stop furtului din buzunare! Ce ne recomandă polițiștii

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Specificul furturilor din buzunare constă în faptul că locul de acțiune este un spațiu restrâns, de regulă favorizat de aglomerație, poziția hoțului fiind permanent riscantă. Însă acest aspect nu este unul exclusiv. Hoții ,,se perfecționează” continuu și nu exclud chiar abordarea victimei sub diverse pretexte pentru a distrage atenția, moment în care ,,operează”.

Pentru a evita să deveniți victime ale hoților din buzunare, poșete sau genți, polițiștii vă recomandă să țineți cont de câteva sfaturi preventive: evitaţi să purtaţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei sau în sacoşa de cumpărături; păstraţi banii în borsete, poşete sau buzunarele interioare ale hainelor; evitaţi să păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile locuinţei; în aglomeraţiile din zonele de agrement, din centre comerciale, pieţe, bazaruri, gări, autogări etc. manifestaţi atenţie sporită asupra banilor, actelor sau altor obiecte personale; evitaţi să vă lăsaţi bagajele nesupravegheate, chiar pentru scurt timp; când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi la vedere toţi banii pe care-i aveţi asupra dvs. sau optaţi pentru efectuarea plăţii cu cardul; când staţi la rând pentru a cumpăra ceva nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit; evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute; hoţii care fură din genţi şi buzunare pot „lucra” în grup, iar rolul unuia dintre ei este acela de a distrage atenţia pe timpul cât altul acţionează.

“În cazul în care sunteţi victima unui furt din buzunare, în ciuda tuturor măsurilor de precauţie pe care le-aţi luat, apelaţi numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 cât mai repede, iar în cazul în care l-aţi văzut pe hoţ încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestuia”, a informat IPJ Caraș Severin.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *