Stop amputațiilor, la Timișoara

Stop amputațiilor, la Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara, condusă de prof. dr. Mihai Ionac, a lansat vineri, 9 noiembrie, campania “Piciorul diabetic. Stop amputațiile!”

Evenimentul a avut loc cu sprijinul prof. Frank Bowling, chirurg podiatru la Manchester University, Royal Infirmery, unul din liderii mondiali în chirurgia piciorului diabetic, prestigios susținător al campaniei naționale britanice de reducere a numărului de amputații la pacientul cu diabet. De asemenea, a fost prezent și drd. fizioterapeut Iulia Drăgoi, reprezentant oficial al Asociației de Podiatrie din Romania, formator în biomecanica piciorului.

Prof. Frank Bowling este unul dintre liderii mondiali în chirurgia piciorului diabetic, prestigios susținător al campaniei naționale britanice de reducere a numărului de amputații la pacientul cu diabet. La eveniment a particpat și drd. fizioterapeut, Iulia Drăgoi, reprezentant oficial al Asociației de Podiatrie din Romania, formator în biomecanica piciorului.

Timp de două zile, dr. Frank Bowling este profesor invitat al Universității de Medicina și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Acesta va susține o serie de conferințe știintifice și va efectua împreună cu prof. Mihai Ionac operații în premieră la pacienți cu picior diabetic.

Gh. M.