Ștefan Popa Popa’s are propriul muzeu, la Timișoara. De ce surpriză au parte vizitatorii până duminică

Ștefan Popa Popa’s are propriul muzeu, la Timișoara. De ce surpriză au parte vizitatorii până duminică

- in Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Cel mai apreciat caricaturist din lume are propriul muzeu. Unele dintre cele mai interesante lucrări ale lui Ștefan Popa Popa’s pot fi admirate, începând de astăzi, în spațiul de la Bastionul Theresia în care-și desfășura activitatea Societatea Timișoara.

Tot astăzi, la Timișoara a fost deschis Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice. Până duminică, artiști din șase continente participă la eveniment și vor realiza gratuit caricaturi, pe care le vor oferi celor care trec pragul salonului, intrarea fiind liberă.

Ștefan Popa Popa’s este chiar un geniu. L-am cunoscut când era foarte tânăr și suplu, acum îl reîntâlnesc după câțiva ani buni, matur și împlinit. Îl felicit pentru acest muzeu și pentru tot ce face pentru cultura românească. Îi mulțumesc și îmi scot pălăria în fața lui. Cred că în clipa de față este mult mai apreciat afară decât în țară, deci sunt convins că a ajuns acolo unde trebuie“, a declarat Nicu Alifantis, prezent la evenimentul organizat la Timișoara.

Pe de altă parte, Ștefan Popa Popa’s a precizat că în România este “scuipat”, pe când în afară este apreciat.

Eu am fost în toate capitalele lumii, primit la cele mai înalte niveluri, de toți regii din lume, de toți șefii de state și în România sunt scuipat. Eu cred că meritam mult mai mult, pentru că eu unde am fost am scos rahatul în care este România, am făcut furori unde am fost în lume“, a afirmat caricaturistul.

Expoziția “Muzeul Popa’s” este organizată cu sprijinul Muzeului Național al Banatului și al Consiliului Județean Timiș, fiind deschisă până în data de 17 decembrie.

Am considerat că este normal să avem un astfel de eveniment internațional, dar este important că vom avea și o expoziție permanentă a caricaturilor și un Muzeu Ștefan Popa Popa’s. Cred că este o recunoaștere a celui care are recunoaștere în toată lumea, dar mai puțin la noi acasă. Cred că acum se face dreptate”, a precizat și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *