Stațiunea Băile Herculane, revitalizată cu fonduri europene

Stațiunea Băile Herculane, revitalizată cu fonduri europene

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Turism
0
baile herculane

Stațiunea Băile Herculane primește fonduri europene pentru infrastructura de turism balnear. Marți, 2 iulie, un contract de finanțare prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost semnat la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest din Timișoara, cu Primăria Băile Herculane.

Proiectul se numește „Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear din Stațiunea Băile Herculane” și are ca obiectiv revitalizarea acestei stațiuni din județul Caraș-Severin, prin intervenții în infrastructura de turism.

Astfel, se va interveni prin lucrări de construire, reabilitare, modernizare, amenajare, dotare, în termen de trei ani de Ia semnarea contractului de finanțare, asupra unui număr de șase obiective de investiții: Izvorul Domogled, Troița de pe strada Domogled, Casa Piticilor / Izvorul Domogled 2, Spații verzi – Pavilionul 12, Izvorul Venera și Teatrul de Vară.

În urma realizării acestor investiții, se estimează o creștere a numărului preconizat de vizite Ia siturile din patrimoniul cultural și natural și atracțiile care beneficiază de sprijin – 4229 vizite/ an.

Valoarea totală a proiectului este de 14.111.749,50 lei, din care 13.822.640,42 lei finanțare nerambursabilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *