Statistici: 85% dintre gospodăriile din vestul țării au acces la internet

Statistici: 85% dintre gospodăriile din vestul țării au acces la internet

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0
internet

Majoritatea românilor au acces la internet, indiferent dacă locuiesc în mediul urban sau rural. Cel puțin asta reiese din ultimele date făcute publice de Institutul Național de Statistică.

Potrivit sursei citate, din totalul gospodăriilor din România, peste trei sferturi, respectiv 78,2%, aveau acces în 2020 la rețeaua de internet de acasă, în creștere cu 2,5 puncte procentuale față de anul anterior. În mediul urban, 84,8% dintre gospodării sunt conectate la internet, iar în mediul rural doar 68,7% dintre gospodării.

Dacă ne referim la regiuni, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din București – Ilfov, peste opt din nouă gospodării au acces la internet de acasă, urmată de regiunea Vest – 84,9% și Nord – Vest – 81,9%. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Sud – Est – 72,4%, Nord – Est – 73,6% și Sud – Muntenia – 74,3%.

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 ani, proporția celor care au folosit vreodată internetul a fost de 85,9%. Dintre utilizatorii curenți, 79,1% folosesc internetul cu frecvență zilnică sau aproape zilnică.

Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul a fost de 94,1% în regiunea București – Ilfov, urmată de regiunea Vest, cu 93%.

Ponderile persoanelor care utilizează internetul descresc odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, ponderea persoanelor care utilizează internetul din grupa de vârstă 16 – 34 ani a fost de 96,6%, în timp ce pentru grupa de vârstă cuprinsă între 55 și 74 ani a ajuns la doar 65,4%.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *