Staţia de măsurare a calităţii aerului din Calea Şagului va fi mutată din calea liniei de tramvai

Staţia de măsurare a calităţii aerului din Calea Şagului va fi mutată din calea liniei de tramvai

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Staţia de măsurare a calităţii aerului din Calea Şagului poate fi mutată din calea liniilor de tramvai. Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că a venit şi avizul de la Ministerului Mediului.

„Am primit avizul de la Ministerul Mediului pentru mutarea staţiei de măsurare a parametrilor aerului din Calea Şagului, staţie din cauza căreia o investiţie de unu, două milioane de euro, privată, dar cu titlul de donaţie, a stat circa un an nefolosită. Am primit şi acest aviz, avizul de la marele stat major s-a primit de mult şi sperăm să dăm cât mai repede în folosinţă acea extensie de linii de cale ferată pentru tramvai. Va fi mutată tot acolo, la 20-30 de metri. Asta ne-a mirat pe noi că e atât de complicat când aveam o locaţie acolo. Asta înseamnă că mutăm staţia. Avizul îl eliberează Ministerul Mediului, dar având ministerul acceptul de la Bruxelles, dar evident trebuie certificat de urbanism pentru noua locaţie, autorizaţie, astea deja depind de noi. Astea sunt procedurile. Să se aprobe noua locaţie, emiterea certificatului de urbanism, apoi certificat de construcţie şi autorizaţie de construcţie”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul şef al Timişoarei a spus că va fi supus la vot în şedinţa de Consiliu Local o hotărâre privind atribuirea noii locaţii în care va fi mutată staţia de monitorizare a calităţii aerului de pe Calea Şagului. Pe linia care va fi dată în folosinţă va circula tramvaiul 7, dar este posibilă şi o extindere a liniei 9. “În momentul de faţă tramvaiul 7, dar în timp probabil că vom face mai mult decât atât, vom face şi un racord al liniei 9. Este în analiză şi o posibilă extindere a liniei 9”, a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *