Stadiul lucrarilor pe santierul Centurii de Sud a Timisoarei Foto

Stadiul lucrarilor pe santierul Centurii de Sud a Timisoarei Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a informat că se lucrează din nou pe șantierul Centurii de Sud a Timișoarei, ca urmare a faptului că s-au îmbunătățit condițiile meteo. Prin urmare, utilajele antreprenorului de pe varianta de ocolire Timișoara Sud au reintrat pe șantier.

Enumerăm câteva tipuri de lucrări efectuate în această săptămână: devieri la canale ale ANIF, cofrare și betonare la un podeț, demolarea construcțiilor de pe culoarul centurii, săpături și consolidări ale fundațiilor pentru două canale de irigații, situl arheologic 7 – în zona Utvin; decopertări ale stratului vegetal între Chișoda și Giroc, relocări ale conductelor de irigații, a continuat forarea piloților culeelor pentru pasajul peste drumul existent spre Mănăstirea Șag și Poligonul din Chișoda; lucrări la armarea culeei unui podeț, relocare rețea de telecomunicații, scarificări ale solului, umpluturi cu pământ, diverse lucrări pentru pilele viitorului pasaj peste DJ 592 – zona Moșnița Nouă; decopertare strat vegetal și defrișare vegetație – zona Ghiroda“, a transmis DRDP Timișoara.

Centura de Sud a Timișoarei va avea o lungime de 26 de kilometri, iar lucrările începute în această primăvară sunt realizate de către firma Tirrena Scavi. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 58 de milioane de euro, la care se adaugă TVA, iar lucrările trebuie finalizate în doi ani.