Stadiul lucrarilor pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva. Cand se deschide circulatiei

Stadiul lucrarilor pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva. Cand se deschide circulatiei

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0
lotul 3

Șoferii mai au de așteptat câteva luni până când vor putea circula pe întreg lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva. Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură informează că mai este foarte puțin de muncă, astfel că, la sfârșitul primăverii viitoare, există șanse foarte mari ca lotul să fie deschis.

Mai sunt doar două puncte întârziate, chiar capetele tronsonului, nodurile Ilia și Holdea. Avem stratul final de asfalt (uzură) așternut pe aproape toată lungimea autostrăzii. Au mai rămas marcajele și indicatoarele rutiere, o parte a panourilor fonoabsorbante, elemente din sistemul de scurgere a apelor, parapetele de protecție pe unele mici porțiuni și alte câteva detalii. În continuare așteptăm ca responsabilii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să finalizeze licitația pentru lucrările suplimentare (care include și breteaua de acces de la Holdea, conexiunea între A1 și DN68A). Este stupefiant că, deși actualul constructor, Comsa, a concurat SINGUR la licitație, încă nu s-a semnat contractul! În realitate breteaua prinde deja contur, antreprenorul nemaiașteptând după stat“, a informat Asociația Pro Infrastructură.

Reprezentanșii ONG-ului ami arată că, deși am fi putut circula pe acest sector de 21 km încă de la finalul anului 2017, autostrada ar putea fi inaugurată abia în perioada mai-iunie 2019, “într-un scenariu realist-optimist! Fuga de responsabilitate, bâlbele și incompetența autorităților din ultimii doi ani, dar și problemele tehnice întâmpinate de constructor vor genera o întârziere de mai bine de un an și jumătate“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *