Stadiul lucrărilor la centura sud a Timișoarei Foto

Stadiul lucrărilor la centura sud a Timișoarei Foto

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0

Muncitorii care lucrează pe șantierul centurii de sud a Timișoarei au revenit pe teren la mijlocul lunii ianuarie, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Conform reprezentanților instituției, echipele au lucrat, în acest timp, mai mult la structurile podurilor și podețelor, condițiile meteo fiind nefavorabile pentru alte tipuri de lucrări susținute.

“Zilele acestea, se lucrează prioritar tot la structurile podurilor și podețelor de pe traseul centurii. În zona Utvin se toarnă radierul la una dintre culeele pasajului peste DJ 591 (Timișoara – Peciu Nou) și se toarnă coloanele la pilele pasajului. La intersecția cu drumul național Timișoara – Moravița, se armează și se cofrează culeea și radierul pilelor pasajului peste DN 59 și DJ 593. Înspre localitatea Chișoda, se fac amenajări de drumuri tehnologice și platforme pentru foraje. În zona localității Moșnița Nouă, se lucrează la structura pasajului peste DJ 592. Alte lucrări la podețe se fac în zona comunei Ghiroda, unde se lucrează și la piloții podului peste Bega“, a transmis DRDP Timișoara.

Centura de Sud a Timișoarei va avea o lungime de 26 de kilometri, iar lucrările începute în această primăvară sunt realizate de către firma Tirrena Scavi. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 58 de milioane de euro, la care se adaugă TVA, iar lucrările trebuie finalizate în doi ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *