Stadionul nou si sala polivalenta a Timisoarei, blocate prin proceduri

Stadionul nou si sala polivalenta a Timisoarei, blocate prin proceduri

- in Administratie, Locale, Slider, Sport, Stiri
0

Se vorbește de ani buni despre demolarea stadionului “Dan Păltinișanu” și ridicarea unei noi arene, dar și despre construcția unei săli polivalente moderne la Timișoara, cu 16.000 de locuri. Iată că lucrările la cele două obiective importante pentru infrastructura sportivă din Timișoara nu au început nici în acest moment, fiind blocate în diferite proceduri.

Ministrul Dezvoltării a declarat vineri, 21 mai, la Timișoara, că în acest moment se lucrează la realizarea studiului de fezabilitate pentru noul stadion. “Este acel proiect de construire stadion nou, unde avem studiul de prefezabilitate și lucrăm la întocmirea studiului de fezabilitate. În momentul în care avem studiul de fezabilitate putem să mergem mai departe cu aprobarea acestora și procedura de achiziție publică. În ceea ce privește termenele care urmează, nu sunt tipul de om care să promit termene precise, pentru că aici sunt niște proceduri. Pot să vă garantez că din punctul de vedere al actualului guvern, acest proiect este important și el va fi împins înainte pentru a arde din aceste etape obligatorii de procedură. După ce avem studiul de fezabilitate, acest proiect trebuie să treacă prin trei comitete tehnico-economice, care lucrează în permanență. După ce avem studiul de fezabilitate, lucrurile pot avansa puțin mai repede, în sensul în care aceste trei avize să fie strânse și apoi ne trebuie un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Legea spune că la orice investiție de peste 40 milioane lei, investiția se aprobă prin hotărâre de guvern. Aceștia sunt pașii administrativ-procedurali pentru aprobarea unui asemenea obiectiv de investiții“, a explicat Cseke Attila.

În ceea ce privește sala polivalentă a Timișoarei, ministrul Dezvoltării a precizat că a fost desemnat un câștigător al licitației publice organizate. “Aici procedura de achiziție publică a fost reluată. Am avut contestații și a trebuit reluată procedura de evaluare a ofertelor. Avem un câștigător și suntem în perioada de contestație. Dacă nu vom avea contestație, putem să mergem mai departe“, a detaliat Cseke Attila.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *