Stadion modern in Calea Buziasului. Pasul facut de Primaria Timisoara

Stadion modern in Calea Buziasului. Pasul facut de Primaria Timisoara

Primăria Timișoara a reușit să facă marți, 11 august, un pas important cu scopul realizării unui stadion modern în zona Buziașului. Astfel, aleșii locali au votat în plen un proiect de hotărâre cu privire la “aprobarea documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici – faza SF și a anexei privind descrierea sumară a investiției pentru obiectivul Amenajare terenuri de sport – Construire stadion pe structură metalică“.

Potrivit primarului Nicolae Robu, stadionul va fi realizat cu bani de la municipalitate.

Astăzi s-a aprobat studiul de fezabilitate și, implicit, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui nou stadion, dându-se, astfel, undă verde licitației pentru proiectul tehnic și execuția propriu-zisă, la pachet. După faptele: readucerea în patrimoniul municipalității a terenului de ani de zile lăsat în paragină, de pe strada Calea Buziașului, de pe stânga în sensul de mers spre Moșnița Nouă, de unde întoarce tramvaiul; generarea temei de proiectare pentru elaborarea studiului se fezabilitate; licitarea cu succes a elaborării studiului de fezabilitate; interacțiunea pe parcurs cu proiectantul; recepția studiului de fezabilitate, iată un prim produs finit: pachetul documentație studiu de fezabilitate + prezentare video a obiectivului”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Conform edilului-șef, urmează elaborarea caietului de sarcini, iar apoi lansarea licitației pentru elaborarea proiectului tehnic și execuție. După recepția proiectului tehnic și obținerea tuturor avizelor și emiterea autorizației de construire, se va putea da drumul ordinului de începere a lucrărilor.

Nicolae Robu estimează că stadionul din zona Buziașului ar urma să fie finalizat în anul 2022. Stadionul construit pe Primăria Timișoara pe structură metalică ar urma să aibă o suprafață de construită la sol de 9.047 mp și o suprafață utilă de 10.605 mp.

Pentru acoperirea stadionului se propune realizarea unei arhitecturi moderne din categoria structură arhitecturală cu membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei, scrie în proiectul de hotărâre votat astăzi de aleșii locali.

Valoarea investiției, conform devizului general, se ridică la peste 23 milioane de euro, cu TVA inclus.