Srecna Nova Godina! Sarbii din Timisoara au petrecut si au spart pahare, in noaptea de luni spre marti

Srecna Nova Godina! Sarbii din Timisoara au petrecut si au spart pahare, in noaptea de luni spre marti

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Comunitatea sârbilor din Timișoara a fost în mare sărbătoare, in noaptea de luni spre marți. Sârbii au marcat Revelionului 2020, iar conform tradiţiei, centrul distracţiei din Banat a fost la restaurantul Lloyd din Piața Victoriei Timişoara.

Aici au fost prezenți sute de sârbi și români, iar gazdă minunată a fost Iavor Radovancovici. El i-a primit pe oaspeţi cu cele mai delicioase preparate culinare şi cu cele mai alese băuturi.

Cu acest prilej, Iavor Radovancovici a spus: ”Revelionul din acest an este un eveniment cu o semnificație aparte, fiindcă marchează și 20 de ani de când a fost dat în folosință restaurantul Lloyd. Muzica e de excepție și sperăm să intrăm în 2020 plini de optimism, energie și belșug, iar tot ce a fost rău în 2019 să dispară odată cu paharele sparte. Să ne uităm spre viitor să nu ne mai intereseze trecutul. Revelionul pe rit vechi este foarte important pentru comunitatea sârbă, fiindcă, în urmă cu 30 de ani, ei nu se puteau gândi să sărbătoreasca acest eveniment. Acum, mulți sârbi din Banat au plecat să chefuiască în Serbia și mulți sârbi din Serbia au venit să se distreze, aici, în România, la Timișoara”.

Dintre delicatesele servite de invitați amintim prune uscate în prosciuto, pește pane cu legume, pentru ca omul să trecem prin viață ca peștele prin apă, ruladă de purcel cu piept de curcan la grătar și sos de vișine și la final un tort delicios. Muzica a fost la cel mai înalt nivel cu cei mai mari artişti: Sladjana și Miriana Iovicin, acompaniate de remarcabilii maeștrii Marko Zivkovic și Rada Radoslav.
Gh. M.

Foto: Costi Duma