Sprijin financiar de la Guvern pentru familiile celor doi mineri morți la Lupeni

Sprijin financiar de la Guvern pentru familiile celor doi mineri morți la Lupeni

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Guvernul României a alocat miercuri, 11 octombrie, mai multe sume de bani care vor fi oferite ca ajutoare de urgență familiilor celor doi mineri morți în accidentul de la Lupeni, de săptămâna trecută, dar și altor doi ortaci răniți.

Astfel, ajutoarele de urgență sunt în sumă totală de 55.000 de lei pentru sprijinirea a patru familii. Pentru familiile celor doi mineri decedați vor fi acordate ajutoare de urgență în sumă de 20.000 lei, fiecare, pentru minerul rănit care a necesitat spitalizare este alocată suma de 10.000 lei, iar pentru persoana rănită care nu a necesitat spitalizare, 5000 de lei.

Anchetele sociale au fost efectuate de către Agenția județeană pentru plăți și inspecție socială Hunedoara. Din această analiză, rezultă că atât familiile minerilor decedați, cât și a celor răniți, au nevoie de sprijin pentru depășirea situației provocată de accidentul grav produs la Exploatarea Minieră Lupeni. Actul normativ a fost pregătit și promovat în colaborare de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Energiei“, transmite Guvernul României.