Sprijin din partea Rotary Cetate Timișoara pentru copii cu povești triste din Timiș

Sprijin din partea Rotary Cetate Timișoara pentru copii cu povești triste din Timiș

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Clubul Rotary Cetate Timișoara a venit în sprijinul unor micuți care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Mai precis, clubul a donat Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara echipamente de EEG și monitorizare funcții vitale şi a dotat casa de tip familial pentru copii din localitatea Mânăstire, comuna Birda.

Este vorba despre un proiect generos, valoarea sa fiind de zeci de mii de euro, colaborarea din acest an vizȃnd trei obiective: dotarea cu echipamente medicale (trei monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale) pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara; dotarea cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice (de tipul autismului sau a ADHD – ului); dotarea unei case de tip familial, imobilul fiind pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmȃnd să o recondiţioneze şi să se ocupe de dotarea sa şi de oferirea tuturor articolelor ce vor fi necesare copiilor”, a transmis DGASPC Timiș.

Monica Trușcă, directorul executiv al instituției, a ținut să le mulțumească ONG-urilor care dau o mână de ajutor.

Mulţumim Consiliului Judeţean pentru susţinerea oferită şi pentru faptul că a fost mereu aproape de nevoile sociale ale comunităţii. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor noştri pentru că ne sunt alături şi pentru că, împreună reuşim să facem mai mult. Anul viitor vom continua proiectele comune, serviciile oferite copiilor cu dizabilităţi din comunitate fiind foarte importane, mai ales dacă ţinem cont de faptul că multe familii, cu posibilităţi financiare reduse, nu au posibilitatea să îşi permită costul unor servicii de recuperare private”, a afirmat Monica Trușcă.

Petru Deutsch, preşedintele Clubului Rotary Cetate din Timişoara, a precizat că unul dintre echipamentele medicale dotate este unic în vestul țării.

Rotary Cetate Timișoara va susține în acest an proiecte în parteneriat cu DGASPC Timiş. Intervenim în comunitate acolo unde identificăm o nevoie, așa cum a fost cazul Casei Ioana de la Mȃnăstire, comuna Birda, unde vom face dotări de mobilier și cele necesare pentru funcționare, sau centrelor care oferă recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități, unde vom oferi echipamente medicale speciale. Ne bucură foarte tare că putem achiziționa echipamentul de Brain Mapping și neurostimulare, primul din această parte de țară care va funcționa într-un centru de stat. Susținem cu bucurie proiecte în zona socială și ne îndeplinim menirea de club de servicii în comunitate”, a explicat Petru Deutsch.

Monica Truşcă a precizat că în acest an şi în cursul anului viitor vor fi deschise noi case de tip familial, nevoile judeţului Timiş fiind mari. Mai ales în condiţiile în care mulţi dintre copiii pentru care se instituie măsura plasamentului în regim de urgenţă provin din familii numeroase, cu cinci – șapte fraţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *