Sprijin de la studenții UPT pentru profesorii din sistemul de învățământ preuniversitar în școala online, în pandemie

Sprijin de la studenții UPT pentru profesorii din sistemul de învățământ preuniversitar în școala online, în pandemie

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Studenții Ligii AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara) vin în sprijinul cadrelor didactice din sistemul de învățământ preuniversitar, organizând un curs de predare online, bazat pe expertiza și cunoștințele dobândite în cadrul UPT.

Cursurile se desfășoară la inițiativa Ligii AC și a Diamond Lions Club, cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara, studenții voluntari prezentând, în cadrul acestora, diferite instrumente digitale ce pot fi utilizate în predarea online.

Într-o primă serie au participat 52 de cadre didactice din mediul preuniversitar, care au învățat cum să folosească Zoom, Google Classroom și alte platforme, pentru a-și adapta modul de predare la contextul impus de pandemie și a implica mai mult elevii în procesul didactic.

O a doua serie de cursuri a început cu 75 de cadre didactice dornice să învețe mai mult despre digitalizarea procesului educațional. Iar inițiativa nu se oprește aici. Sesiunile continuă și în weekendurile ce urmează, înscrierile fiind deschise, iar acestea se pot realiza accesând ligaac.ro/inscrieri -a explicat Lucian Ronkov, UPT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *