Sportul și tineretul au nevoie de sprijin. Apel către Parlamentul României

Sportul și tineretul au nevoie de sprijin. Apel către Parlamentul României

- in Locale, Sport, Stiri
0

Sportul și tineretul sunt printre domeniile cele mai grav afectate de pandemie, instaurarea stării de urgență și ordonanțele militare au dus la suspendarea pregătirii sportivilor și oprirea activităților pentru tineri.

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită Parlamentului României să sprijine salariații din Ministerul Tineretului și Sportului, unitățile subordonate și federațiile sportive naționale pe toată perioada Stării de urgență care, pentru sportivi, a însemnat suspendarea activităților, măsură luată cu scopul reducerii riscurilor de infectare cu SARS-Cov-2.

Salariații din Sport și Tineret au cele mai mici salarii din întreg personalul bugetar, iar o eventuală reducere a veniturilor în urmă aplicării unor măsuri de șomaj tehnic, scurtarea programului de lucru sau concedii fără plata pe termen scurt și mediu, ar duce la imposibilitatea de a asigura un trăi decent pentru noi și familiile noastre.

Dacă în educație, imediat după suspendarea cursurilor și a celorlalte activități, salariații au primit în scris asigurări (adresa) din partea ministrului că nu le vor fi afectate drepturile salariale pe perioada pandemiei, în domeniul nostru lucrurile au stat cu totul altfel. Ministerul tineretului și sportului a trimis în teritoriu numai adrese și decizii prin care a solicitat aplicarea măsurilor de restrângere a activității și suspendare a pregătirii, fără a transmite măsuri de protecție a veniturilor celor care muncesc în subordinea să.

În urmă refuzului MTS de a susține subordonatele și interesele salariaților din Sport și Tineret, SNST s-a adresat Parlamentului, unde a găsit sprijin imediat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *