Spitalul Municipal Timișoara a lansat un proiect pentru prevenirea cancerului colului uterin

Spitalul Municipal Timișoara a lansat un proiect pentru prevenirea cancerului colului uterin

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Universitatea din Szeged Departamentul de Radioterapie a organizat luni, 3 iunie, la ora 11.00, conferința de lansare a unui proiect de prevenire, diagnostic și tratament al cancerului colului uterin și colorectat în valoare de peste 3.450.000 de euro.

Spitalul Municipal Timișoara va beneficia de 1.223.095 euro.

De proiect beneficiază populația din Timiș și Csongrad -Ungaria și este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională cu peste 2,5 milioane de euro prin intermediul programului Interreg România Ungaria -Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății.

Partenerii de proiect sunt Universitatea din Szeged, Departamentul de Radioterapie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara.

Obiectivul este îmbunătățirea infrastructurii de sănătate și a accesului populației din regiunea Timiș -Csongrad la informații privind sănătatea și la servicii medicale de calitate pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul cancerului colorectal și de col uterin.

Astfel, Spitalul Municipal Timișoara va beneficia de un computer tomograf, Turn complet 3D Full HD pentru chirurgie endoscopică, laparoscopică, Sistem pentru video-endoscopie -video colonoscop și Sterilizator cu plasmă.

UMF Timișoara va beneficia de Accelerator liniar de înaltă energie pentru radioterapie, două video-colonoscoape, Software pentru acceleratorul liniar existent, Sistem de planificare tratament radio-terapie, Licență pentru sistemul video-endoscopie. Tot prin proiect va avea loc o îmbunătățire a competențelor pentru 40 de specialiști din domeniul medical din județele Csongrad-Timiș“, a explicat dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Gh. M.