Spitalul Municipal din Timișoara va avea o nouă maternitate

Spitalul Municipal din Timișoara va avea o nouă maternitate

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Un pas important fost făcut vineri, 6 iulie, pentru ca Maternitatea Odobescu să poată fi mutată într-o nouă clădire. Mai exact, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru noua clădire. Noua maternitate va fi construită în zona Balta Verde și va fi realizată cu bani de la bugetul local.

Astăzi a semnat domnul primar contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, cu termen de cinci luni pentru serviciul respectiv, care ne va ajuta să avem o maternitate la standarde europene. Este vorba de o clădire formată din demisol, parter și șase etaje, care va include 366 paturi. Maternitatea Odobescu este cea mai mare maternitate din regiune, de gradul trei și care preia foarte multe cazuri din județele vecine. În cadrul spitalului respectiv vor exista și alte compartimente, precum laborator de analize medicale, blocuri de naștere, laborator de imagistică medicală. Se va realiza și fertilizare in vitro, avem echipamentele necesare, medici pregătiți, dar nu avem spațiu suficient să putem funcționa. În secțiile de Obstetrică – Ginecologie sunt prevăzute zece saloane cu câte un pat, cu condiții deosebite, restul vor avea două paturi și baie proprie”, a spus managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea.

În aceeași zonă se vor realiza și spații administrative, cum ar fi p bucătărie, spălătorie, dar și alte spații ce vor deservi maternitatea. Maternitatea va avea 15.000 metri pătrați, iar birourile și spațiile administrative 2.200 metri pătrați. Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea speră ca în prima jumătate a lui 2019 să se finalizeze licitația și să înceapă execuția lucrării.

Dacă vor fi oportunități de comutare pe finanțare europeană, o vom face. Sperăm să mai crească natalitatea în zonă. Deja este nevoie de maternități la standarde actuale și să oferim cetățenilor așa ceva. Costul efectiv va rezulta după realizarea studiului de fezabilitate. Eu estimez că doi ani durează lucrările”, a spus vineri, 6 iulie, primarul Nicolae Robu.

Primăria Timișoara plățeste o chirie de mii de euro pentru clădireaunde duncționează în acest moment maternitatea Odobescu.