Spitalul Judetean Timisoara este “blindat” in fata coronavirusului

Spitalul Judetean Timisoara este “blindat” in fata coronavirusului

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Spitalele din Timișoara iau toate măsurile pentru ca personalul medical să fie protejat împotriva noului coronavirus.

La Spitalul Județean Timișoara s-au realizat circuite epidemiologice, s-au izolat spații și s-au asigurat echipamente. De asemenea, s-a montat o cameră de decontaminare chimică cu senzori automați și opt surse de pulberizare.

Am realizat împreună cu specialiștii noștri noi circuite epidemiologice distincte, am izolat spații întregi, am asigurat echipamente adecvate și proceduri operaționale, comunicăm între noi, ne instruim continuu și facem tot ce e necesar să le asigurăm aceste echipamente și pe viitor pentru a nu-i trimite vreodata pe acești oameni curajoși la luptă cu mâinile goale. Tot în acest scop am testat și montat o cameră de decontaminare chimică cu senzori automați și 8 surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime. Acest dispozitiv e instalat pe circuitul epidemiologic de ieșire din zona galbenă, locul unde ajung pacienții suspecți de Covid-19, din ce în ce mai mulți la număr. La ieșirea din tură, personalul trece echipat prin acest filtru și este decontaminat cu biocid de grad înalt sub formă de vapori, pentru siguranță cât mai mare și scăderea riscurilor de accidente epidemiologice. Ulterior, personalul nostru se dezechipează, se dezinfectează și efectuează un duș conform normelor. Acest dispozitiv de decontaminare a fost proiectat special pentru Spitalul Județean din Timișoara și donat unității noastre de către firma DML Solutions, producător local, din Săcălaz. Plănuim ca în următoarele zile să achiziționăm alte astfel de echipamente cu proiectări specifice pentru a fi montate în Unitatea de Primiri Urgențe și la Maternitatea Bega, declarată maternitate COVID-19”, a scris pe pagina sa de Facebook, directorul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

Video test camera de decontaminare

La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara facem de săptămâni bune toate eforturile posibile pentru a întări siguranța familiei noastre, a personalului, astfel încât să reducem la minimum riscul de contaminare cu noul coronavirus. Am realizat împreună cu specialiștii noștri noi circuite epidemiologice distincte, am izolat spații întregi, am asigurat echipamente adecvate și proceduri operaționale, comunicăm între noi, ne instruim continuu și facem tot ce e necesar să le asigurăm aceste echipamente și pe viitor pentru a nu-i trimite vreodata pe acești oameni curajoși la luptă cu mâinile goale. Tot în acest scop am testat și montat o cameră de decontaminare chimică cu senzori automați și 8 surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime. Acest dispozitiv e instalat pe circuitul epidemiologic de ieșire din zona galbenă, locul unde ajung pacienții suspecți de Covid-19, din ce în ce mai mulți la număr. La ieșirea din tură, personalul trece echipat prin acest filtru și este decontaminat cu biocid de grad înalt sub formă de vapori, pentru siguranță cât mai mare și scăderea riscurilor de accidente epidemiologice. Ulterior, personalul nostru se dezechipează, se dezinfectează și efectuează un duș conform normelor. Acest dispozitiv de decontaminare a fost proiectat special pentru Spitalul Județean din Timișoara și donat unității noastre de către firma DML Solutions, producător local, din Săcălaz. Plănuim ca în următoarele zile să achiziționăm alte astfel de echipamente cu proiectări specifice pentru a fi montate în Unitatea de Primiri Urgențe și la Maternitatea Bega, declarată maternitate COVID-19. Mulți oameni cu suflet au înțeles că doar împreună putem învinge și s-au oferit să ne sprijine. De toată considerația personalului medical din SCJUPBT beneficiază și domnul Sfarghiu Cătălin din Săcălaz care a facut posibil transportul acestui filtru, absolut necesar pentru zilele în care trăim.

Publicată de Raul Patrascu pe Duminică, 5 aprilie 2020