Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, amendat pentru că a internat pacienți în saloane jalnice

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, amendat pentru că a internat pacienți în saloane jalnice

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara i-a fost interzis să mai interneze pacienți în cele două saloane din Secția de Pneumologie care arată de-a dreptul jalnic. Aceasta este concluzia unui control efectuat, astăzi, de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș în unitatea medicală, după ce pe Facebook au devenit virale două imagini cu pacienți internați în saloanele de coșmar.

De asemenea, în urma controlului, DSP Timiș a luat decizia de a sancționa Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara cu 5.000 de lei pentru că a internat pacienți în acele saloane. Totodată, doi asistenți medicali s-au ales cu amenzi în valoare totală de 1.600 de lei, după ce au fost descoperite câteva nereguli în grupurile sanitare, dar și privind modul de colectare a gunoiului.

Pe de altă parte, conducerea unității medicale a transmis, astăzi, că regretă faptul că s-a ajuns într-o astfel de situație.

Referitor la afirmațiile postate de o aparținătoare pe rețelele de socializare și preluate în presa locală și centrală, întreaga echipă a spitalului își exprimă regretul pentru situația existentă. Spitalul se află într-un proces amplu de reabilitare și reamenajare cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și se depun eforturi pentru ca toate saloanele să fie dotate conform noilor nome UE, iar pacienții să beneficieze de condiții de cazare optime. Atenția noastră este îndreptată asupra pacienților, iar actul medical este prioritar. Momentan, lucrările de reabilitare și reamenajare nu au fost finalizate în toate saloanele. Aducem aminte că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara este un spital de specialitate care, datorită specificului patologiei sale, are competența maximă și deservește toată zona de vest a țării, motiv pentru care toți pacienții sunt direcționați către noi. Datorită numărului mare de pacienți cu care ne confruntăm în ultimul timp, suntem nevoiți să cazăm temporar pacienți și în saloanele din secțiile de pneumologie care încă nu au fost reabilitate”, a transmis Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.