Spitalul CFR, foarte aproape de a fi preluat de Primăria Timișoara

Spitalul CFR, foarte aproape de a fi preluat de Primăria Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Sanatate, Stiri
0

Primăria Timișoara este foarte aproape de a mai avea în administrare încă o unitate medicală. Instituția anunță că a transmis Secretariatului General al Guvernului documentația necesară pentru preluarea în administrare a Spitalului CFR.

Este ultimul pas administrativ înaintea luării unei decizii finale privind transferul. Consiliul Local a aprobat decizia unei eventuale preluări a Spitalului CFR de către municipalitate în 27 decembrie 2022, iar Guvernul a publicat anunțul privind criteriile care trebuie îndeplinite de instituțiile care solicită transferul spitalelor CFR, în 14 iulie 2023 (solicitarea de transfer)”, a transmis Primăria Timișoara.

La începutul lui martie, primarul Dominic Fritz a participat la București la o întâlnire cu primul ministru de atunci, Nicolae Ciucă, și cu vicepremierul Sorin Grindeanu pe tema Spitalului CFR. Transferul Spitalului CFR ar trebui decis până la finalul acestui an.

La finalul săptămânii trecute, am transmis la Guvern o documentație complexă și angajamentul nostru clar să preluăm spitalul. Avem capacitatea să facem investiții și să atragem fonduri europene. În ultimii doi ani, Primăria Timișoara împreună cu spitalele din subordine am atras deja 150 milioane lei fonduri europene, care, în următorii ani, vor însemna condiții și servicii medicale de calitate ridicată pentru timișoreni și pacienții din regiune. Sper ca ministerul să ia o decizie în favoarea timișorenilor și să transfere spitalul către primărie, pentru a-l include și pe acesta în fluxul de modernizare și atragere de bani europeni. Este anacronic să avem un spital în subordinea unui minister care nu are legătură cu domeniul sănătății, când nevoile sistemului medical local sunt așa de mari”, a afirmat Dominic Fritz.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara este în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor. Are o capacitate de 212 de paturi. Spitalul acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi și servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

Primăria Timișoara mai are în subordine Spitalul Municipal, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *