Spital militar de campanie pentru bolnavii de Covid19, la Timisoara

Spital militar de campanie pentru bolnavii de Covid19, la Timisoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Timișoara va avea spital militar mobil pentru a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu Covid 19 pentru județul Timiș și zona de vest. Acesta va fi instalat, cel mai probabil, pe stadionul CFR din Timișoara

În urma unor discuții pe care prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, le-a avut zilele trecute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, este oficial anunțul că se pregătește instalarea unui spital militar de campanie la Timișoara. După analizarea mai multor locații, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara“, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Timișoara va avea rolul de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19 pentru județul Timiș și zona de vest. Acesta va asigura decongestionarea altor unități medicale din zona de vest. “Unitatea mobilă va avea și o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare și triaj pentru cazurile asimptomatice. În zilele următoare, MApN va oferi mai multe detalii legate de modul de funcționare al spitalului mobil“, mai transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Sursa foto: digi24.ro