Speranță și încredere pentru copiii defavorizați din cartierul Celnic din Anina

Speranță și încredere pentru copiii defavorizați din cartierul Celnic din Anina

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

O delegație formată din reprezentanți ai partenerilor implicați în organizarea campaniei „Împreună dăruim viață” au împărțit alimente, dulciuri și produse de igienă pentru 60 de copii proveniți din familii defavorizate.

În județul Caraș-Severin s-a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului o campanie de donare de sânge în perioada 14 mai – 8 iunie. Prin implicarea membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de mai mulți parteneri, numărul donatorilor la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița a crescut semnificativ în această perioadă.

Organizatorii campaniei „Împreună dăruim viață” nu s-au oprit aici, iar ieri după-amiază o delegație formată din reprezentanți ai partenerilor implicați în organizarea acestei campanii umanitare din Episcopia Caransebeșului s-au deplasat la Anina, la școala din cartierul Celnic, pentru a distribui pachete cu alimente, dulciuri și alte produse de igienă unui număr de 60 de copii proveniți din familii defavorizate. Produsele au fost achiziționate pe baza bonurilor de alimente rezultate din campania de donare de sânge.

„Am fost în una din cele mai sărace zone din județul nostru, nevoile acestei comunități sunt foarte mari, numărul copiilor care ar trebui să fie ajutați este cu mult mai mare decât am reușit noi astăzi, dar suntem bucuroși că am pus început bun prin proiectul acesta. Ne vom concentra cu precădere și în perioada următoare asupra copiilor ce sunt în această zonă pentru că merită și ei o șansă, merită să aibă acces la o viață normală. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să fim astăzi aici și să le oferim acestor copii și familiilor lor o mângâiere, o bucurie, în pragul vacanței mari”
, a mărturisit părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Delegația a fost condusă de părintele Mihai Ciucur – coordonatorul campaniei, care a săvârșit o slujbă de mulțumire în parcul din fața Școlii Gimnaziale din Celnic alături de părintele paroh al acestei comunități, Marius Negoiță, fiind de față copiii și familiile ce au primit ajutor, precum și cei ce s-au implicat în această campanie, voluntari ai: ATOR Banatul de Munte, Universității „Eftimie Murgu” Reșița, Colegiului Național al Asistenților Sociali, filiala Caraș-Severin, Asociației „Din inimă pentru inimă” și ai Clubului Lions Onix din Reșița.

Această acțiune a avut și rolul de interacționare directă cu beneficiarii, voluntarii nu doar le-au dăruit partea materială, ci au și comunicat cu ei, oferindu-le și afecțiune, dragoste, împlinindu-se astfel iubirea de aproapele ce se află în neputință. „Pe lângă faptul că am împărțit aceste bunuri necesare copiilor de aici, am avut deosebita ocazie să interacționăm cu ei, să-i cunoaștem, să le dăm speranță, încredere în ei, lucruri care rezumă de fapt întreaga noastră activitate de voluntariat, iar noi luăm în schimb bucuria din ochii acestor copii”, a arătat Anita Radics, președinte ATOR BM.

O acțiune similară va avea loc și săptămâna viitoare în municipiul Reșița. Proiectul umanitar „Împreună dăruim viață” a fost împărțit în două etape, prima s-a axat pe creșterea în mod constant a numărului de donatori care se prezintă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, iar cea de-a doua a avut în vedere colectarea de la donatorii de sânge a unui număr cât mai mare de bonuri de masă (prin donarea acestora) și achiziționarea de alimente, dulciuri și obiecte de strictă necesitate, care sunt distribuite copiilor proveniți din familii aflate în dificultate.

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro