SPECTACULOS Satul din Banat în care se ajunge doar cu scara. Ce surprize îi așteaptă pe turiști

SPECTACULOS Satul din Banat în care se ajunge doar cu scara. Ce surprize îi așteaptă pe turiști

- in Atractii Turistice in Banat, Locale, Slider, Stiri
0
inelet

În Banat se află un sat cu totul special, unic în România, în care turiștii au impresia că sunt mai aproape de cer. Este vorba de cătunul Ineleț, din județul Caraș-Severin. Acesta se află în comuna Cornereva, ce are în componență 40 de sate, unele uitate de lume în inima munților.

Aici, localnicii locuiesc ca acum 100 de ani: fără curent, iar singura cale de acces este o scară din lemn, veche de peste 40 de ani, treptele fiind prinse de peretele abrupt al muntelui, scrie Radio Reșița.

Oamenii care locuiesc în Ineleț își cultivă totul în grădină și respiră un aer curat. Izolarea de restul lumii a făcut ca tot mai mulți localnici să părăsească satul, astfel că acum majoritatea celor care locuiesc aici sunt persoane vârstnice.

“Potenţialul turistic al comunei Cornereva ar fi frumuseţea peisajelor naturale ale Munţilor Cernei, posibilitatea de a practica pescuitul pe râurile de pe raza comunei Cornereva, unde se pot pescui păstrăvul şi mreana precum şi posibilitatea de practicare a vânătorii, deoarece comuna Cornereva are o suprafaţă de 27.454 ha de pădure unde îşi găsesc adăpostul numeroase specii de animale ca: vulpea, căprioara, mistreţul, ursul etc. De asemenea se pot organiza plimbări cu căruţa trasă de cai”, mai scrie Radio Reșița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *