Spectacolul Maria de Buenos Aires a devenit un fenomen social în oraşul de pe Bega

Spectacolul Maria de Buenos Aires a devenit un fenomen social în oraşul de pe Bega

- in Cultura, Locale
0

Maria de Buenos Aires, spectacolul Teatrului Național din Timișoara, trece dincolo de statutul său de produs artistic și devine un fenomen social. Spectacolul a reuşit să fie pus în scenă de trei ori şi s-a jucat doar cu casa închisă.

Cea mai spectaculoasă montare a Naționalului timișorean din deschiderea stagiunii 2014 – 2015, Maria de Buenos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla, textul lui Horacio Ferrer, și regia Adei Lupu, a devenit evenimentul cultural de la care se pare că niciun timișorean nu vrea să lipsească. Doar așa se explică faptul că spectacolul se joacă exclusiv cu casa închisă.

05_resize

Publicul intră într-o poveste fascinantă. Mai mult, are șansa să participe la ea în mod direct și să danseze tangoul, să-și spună propria poveste în pași de dans. În 100 de minute, spectatorii (re)descoperă puterea iubirii, se (re)îndrăgostesc, (re)învață să-și accepte emoțiile; apoi simt nevoia să le împărtășească celor din jur sau, pur și simplu, vin din nou la spectacol pentru că vor să le retrăiască.

Acesta pare să fie motivul pentru care biletele puse în vânzare pentru spectacolul de duminică, 19 octombrie, s-au epuizat de vineri. Mesajul publicului a fost recepționat prompt de Teatrul Național care a decis programarea unei noi reprezentații luni, 20 octombrie. „Maria de Buenos Aires este un spectacol care vorbește despre regăsirea de sine în doi, prin celălalt, prin partener, prin cel  iubit, cel ales, după cum invitația la dans este o invitație la exprimarea afectivității, o invitație la a fi fericit. ”, declară regizoarea Ada Lupu.

11_resize

Spectacolul aduce pe scenă o distribuție impresionantă – actorii Sânziana Târța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu, Adrian Cozan, dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat, în universul sonor creat de Nuevo Tango Quintet & co.

Biletele pentru reprezentația excepțională din 20 octombrie s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic), de marți până duminică între orele 11-19 și online pe www.tntimisoara.com. Prețul biletelor este de 40 de lei, elevii, studenții și pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

18_resize

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *