Spectacol la fantomă PMP Timiș. Unii fac alianță cu PNL, alții discută despre viitorul pol de dreapta cu USR

Spectacol la fantomă PMP Timiș. Unii fac alianță cu PNL, alții discută despre viitorul pol de dreapta cu USR

Situație cel puțin ciudată la PMP Timiș, partid care nu a demonstrat prea multe în ultima perioadă. Deși are membri puțini, procente și mai puține, partidul care nu prea există are două tabere, doi președinți la nivel național și doi președinți în Timiș. Și bineînțeles două păreri diferite în ceea ce privește alegerile din 2024.

La nivel național PMP, USR și Forța Dreptei vor crearea unui pol de dreapta. În Timiș, PMP nu știe exact ce vrea. În urmă cu aproximativ două săptămâni, se anunța că în Timiș, PNL şi PMP fac alianţă pentru alegerile din 2024, cu președinte PMP Timiș, Fedor Mașnița. 

Astfel că, în 22 iunie, printr-un comunicat de presă era anunțat că au început discuţiile între liderii judeţeni ai PNL şi PMP, iar principalul scop îl reprezintă formarea unei alianțe la nivelul judeţul Timiş, între cele două formaţiuni. “Am avut mai multe consultări cu colegii mei şi am decis, împreună să formăm un pol de drepta autentic. Primele discuţii cu colegii noştri din PNL Timiş ne fac să fim optimişti şi sunt sigur că în cel mai scurt timp, vom semna un document comun, care să parafeze această alianţă. Sunt convins ca membrii şi simpatizanţii noştri vor aprecia consecvenţa noastră”, spunea Fedor Maşniţa, președinte al PMP Timiș. 

Interesant mai este că la nivel național este recunoscut ca și președinte al PMP Timiș, Claudiu Mihălceanu, primarul din Giarmata. Cel ce le promite când liberalilor, când pesediștilor că va trece la ei. În funcție de dispoziția de moment a consilierei lui.

Duminică, 9 iulie, la întâlnirea zonală a Partidului Mișcarea Populară, regiunea Vest, a participat senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan. „Sub conducerea unei grupări securisto-socialiste PSD-PNL, de o parte, și cu un partid extremist, finanțat din est, de cealaltă parte, România se confruntă cu amenințări grave la adresa democrației și nivelului de trai. Soluțiile sunt evidente: modernizarea Statului, desființarea privilegiilor nesimțite, oprirea risipei din bani publici și întărirea Statului de Drept. Dar PSD și PNL refuză să implementeze aceste lucruri de frică să nu piardă puterea. Bătrânii ne sunt abuzați, torturați în locurile în care ar trebui să fie ajutați și ocrotiți. Educația a fost deturnată și nu mai servește interesului copiilor. Familiile sunt împovărate în fiecare lună cu noi și noi taxe. Economia noastră dă semne de stagnare, iar cetățenii se confruntă cu dificultăți în a-și asigura un trai decent”, a spus Trifan.

În fața acestor provocări și în încheierea discursului său, senatorul Raoul Trifan a vorbit despre coagularea tuturor forțelor democratice într-un pol de dreapta în jurul Uniunii Salvați România (USR). „Suntem datori să ne opunem acestor nedreptăți, acestui tăvălug. Suntem datori să oferim românilor o alternativă curată, onestă și profesionistă la alegerile din 2024. Acest pol de dreapta va include toate forțele democratice de opoziție, organizații neguvernamentale și societatea civilă. Toate unite în jurul aceluiași scop: acela de a construi o Românie prosperă și democratică; în care guvernul nu-și mai îndatorează cetățenii ca să plătească pensii speciale și în care taxele scad, iar mediul privat este ajutat, nu sabotat”, a mai spus Raoul Trifan.

Uniunea Salvați România și Partidul Mișcarea Populară au demarat un dialog constructiv între organizațiile din toată țara pentru coagularea viitorului pol de dreapta care va fi, în alegerile din 2024, alternativa la actualul sistem PSD-PNL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *