SPECTACOL în centrul Timişoarei cu maşini istorice. Care a fost vedeta Retroparadei Toamnei

SPECTACOL în centrul Timişoarei cu maşini istorice. Care a fost vedeta Retroparadei Toamnei

- in Actualitate, Slider
0
masina istorica

Zeci de maşini de epocă au fost vedete, în această dimineaţă, în centrul Timişoarei. Trecătorii s-au oprit pentru a admira autovehicule pe care le-au văzut mai mult în filme decât în realitate. Vorbim de vehicule precum un Bentley asemănător celui al Cruelei de Ville, un Buick Riviera, un Ford Mustang sau un Crysler Valiant, maşini care costă zeci de mii de euro şi care arată de-a dreptul spectaculos.

Însă, punctul de atracţie al Retroparadei Toamnei au fost două limuzine englezeşti, deţinute de un timişorean pasionat de vehiculele istorice din Marea Britanie. Nu mai puţin de 85.000 de euro a plătit acesta pentru o limuzină Daimler DS420, cu care s-ar fi plimbat chiar şi regina Angliei. Vehiculul a fost cumpărat, în urmă cu câteva săptămâni, chiar de la Palatul Buckingham şi este acoperită cu caroserie antiglonţ.

„La evenimentul Retroparada Toamnei din Timişoara pot fi admirate 40 de vehicule istorice, dintre care trei motociclete, două camioane pentru pompieri şi restul automobile. 17 maşini sunt din Serbia. Ca noutăţi avem două limuzine englezeşti, Daimler şi Rolls Royce, aproape toate maşinile venite din Serbia nu au mai fost expuse. De asemenea, inedită este şi o motocicletă italiană din anul 1953, care costă vreo 30.000 euro. Cele mai vechi maşini sunt din anii 1938 şi 1939, un Mercedes şi un DKV Autounion, amândouă au prins războiul”, a explicat Vlad Capotescu, organizatorul Retroparadei Toamnei din Timişoara.

În jurul orei 13.00, timişorenii au putut admira maşinile istorice în paradă pe străzile oraşului. Printre vehiculele care au defilat pe arterele importante ale Timişoarei s-au numărat şi bătrâne Dacii, trabanturi, motociclete, scutere, camioane, decapotabile sau microbuze.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *