Spectacol cu foc FABULOS în prima zi a Festivalului Bega Bulevard. Primarul Robu anunţă că la anul vom avea fântână cu muzică şi lumini pe Bega FOTO

Spectacol cu foc FABULOS în prima zi a Festivalului Bega Bulevard. Primarul Robu anunţă că la anul vom avea fântână cu muzică şi lumini pe Bega FOTO

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
festivalul bega bulevard

Festivalul Bega Bulevard, organizat cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei canalului pentru oraş, şi-a deschis porţile vineri, în jurul orei 18, între Podul Tinereţii şi Podul Traian. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc, ca de obicei, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene.

Primul care a avut cuvântul a fost primarul Nicolae Robu, mai ales că Primăria Timişoara este organizatorul Festivalului Bega Bulevard. Edilul-şef a făcut două anunţuri în timpul discursului său. Astfel, am aflat că la ediţia din 2016 a festivalului, participanţii se vor putea plimba cu vaporetto şi vor admira fântâna muzicală de două milioane de euro.

“Vă promiteam anul trecut că la ediţia de anul acesta malurile Begăi vor arăta excelent. Iată că şi această promisiune a fost respectată. Mai avem multe de făcut şi pe o mulţime de alte proiecte. Vom face tot ce am asumat, oricât ar fi de greu, aşa cum am făcut şi în cazul pasajului michelangelo, şi vom ridica oraşul nostru drag la stanardul pe care el şi noi, locuitorii lui, îl merităm. La anul vom avea în această zonă un minunat sistem de fântâni muzicale unic prin faptul că el va fi pe o apă curgătoare, nu cum sunt cele existente în lume la ora actuală. Acest sistem ne va delecta cu spectacole rarisime de muzică, jocuri de apă şi lumini în sincron. Totul fără afectarea navigabilităţii canalului şi fără afectarea practicării pe el a sporturilor nautice”, a anunţat Nicolae Robu.
20150904_180438

După deschiderea oficială a evenimentului, participanţii au admirat o defilare a zeci de ambarcaţiuni pe Bega, iar în jurul orei 21.30, un minunat spectacol cu foc.

Agenda Festivalului Bega Bulevard cuprinde o serie de concerte, spectacole, demonstraţii de navomodele şi numeroase activităţi pentru copii, ateliere de desen, pictură, face painting, expoziţii şi standuri de informare cu activităţi interactive, culturale şi artistice.

Timişorenii vor putea participa şi la concursul tradiţional de răţuşte de plastic care vor pluti pe Bega. Anul acesta, banii strânşi din vânzarea biletelor, vor fi folosiţi pentru dotarea Secţiei de Neonatologie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara. Bilete pentru Cursa răţuştelor pot fi cumpărate în timpul Festivalului Bega Bulevard, la pavilionul Rotaract. Preţul unui bilet este de 5 lei.

Vezi AICI programul complet al Festivalului Bega Bulevard!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *