Spectacol aerian în acest weekend la aeroport

Spectacol aerian în acest weekend la aeroport

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Bănăţenii vor avea un parte de un eveniment mai special în acest sfârşit de săptămână. Este vorba de Timişoara Air Show care are loc sâmbătă, 18 iulie, la Aeroportul „TraianVuia”. În cadrul evenimentului spectatorii vor putea asista la o adevărată demonstraţie de măiestrie a piloţilor de acrobaţie.

Vor evolua formaţiile Aeroclubului României cu formaţia Hawks of Romania, cu formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pelicans, iar paraşutiştii de la Blue Wings vor pluti pe cer. Acrobaţii îi vor încânta pe cei prezenţi cu demonstraţii şi efecte pirotehnice, iar piloţii de la formaţia Asalt îşi vor arăta îndemânarea.

Alături de aceştia, Forţele Aeriene Române vor face demonstraţii cu tehnica din dotare, iar participanţii vor putea să vadă aeronavele în cadrul unei expoziţii statice.

Accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora 8.00. A fost amenajată o parcare publică gratuită de aproximativ 2000 de locuri în partea dreaptă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la circa 200 de metri de intrare. De asemenea, în ziua mitingului aerian, RATT va suplimenta cursa Expres 4 care va circula din 15 în 15 minute pe ruta Bastion – Aeroport şi retur. În zona destinată spectatorilor vor fi amenajate spaţii de alimentaţie publică. „Din prognozele pe care le avem până în acest moment, va fi o zi foarte însorită şi  călduroasă şi de aceea le sugerăm spectatorilor să fie pregătiţi pentru o astfel de zi. Facem precizarea că organizarea unui astfel de spectacol nu recomandă amplasarea unor corturi de umbră, deoarece acestea ar obstrucţiona vizibilitatea”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Organizatorii Timişoara Air Show 2015, Aeroportul Internaţional Timişoara şi Statul Major al Forţelor Aeriene, se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

Sursa foto: www.cotidianul.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *