Șpagă pentru sicrie. Un vameș de la Moravița, arestat

Șpagă pentru sicrie. Un vameș de la Moravița, arestat

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Un vameș angajat în cadrul punctului de trecere a frontierei Stamora Moravița a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, este vorba de Sorin Daniel Avram, care a cerut de mai multe ori șpagă de la un om de afaceri care aduce sicrie din Serbia în România.

“În zilele de 04 și 12 septembrie, inculpatul Avram Sorin Daniel a pretins și primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare. Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameșul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancțiunea confiscării mărfurilor transportate. Ulterior, în ziua de 16 septembrie, pentru același motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la același om de afaceri suma de 150 de euro. După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a informat DNA.

Marți, 17 septembrie, vameșul de la Moravița a fost prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *