Sotul Simonei Amanar s-a “dezghetat” dupa patru zile: “PNL Timisoara cere transparenta si asumare in problema Colterm”

Sotul Simonei Amanar s-a “dezghetat” dupa patru zile: “PNL Timisoara cere transparenta si asumare in problema Colterm”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Mai bine mai târziu decât niciodată. Soțul Simonei Amânar, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei și-a amintit până la urmă că orașul are o problemă cu furnizarea căldurii. Patru zile i-au luat liderului liberal pentru a analiza situația…  Și a transmis un comunicat de presă. Prin care cere responsabililor Colterm să nu se mai ascundă după… comunicate.

Cosmin Tabără Amânar solicită conducerii Colterm și factorilor de decizie responsabili de această problemă din Primărie să prezinte public problemele cu care se confruntă societatea. Dar și soluțiile pentru asigurarea distribuirii de agent termic pentru timișoreni. Fiind în conducerea Primăriei Timișoara, Cosmin ar putea veni și el cu o soluție.

Între timp, în aceste patru zile – patru școli au trecut în online din cauza frigului din sălile de clasă.

Cred că e momentul ca cei care au în mână frâiele Colterm, director, membri CA, dar și cei care răspund public de această societate să iasă într-o conferință de presă și să explice cetățenilor ce se întâmplă cu adevărat. A trecut mai bine de un an de la alegeri, o vară în care trebuia executate lucrări de reabilitare a rețelei. Este momentul de a ieși de după cortina rețelelor sociale, de a lăsa la o parte comunicatele și de a-și asuma cu responsabilitate problemele. Cetățenii trebuie să știe cât este costul de producție a gigacaloriei, în condițiile folosirii gazului sau al cărbunelui, care este situația reală, când vor primi timișorenii agentul termic îndestulător pentru a trăi decent iarna aceasta. Avem școli închise din cauza lipsei căldurii, avem spitale cu oameni bolnavi care au nevoie, pe lângă tratamentul adecvat, de căldură. Nu ne putem ascunde doar în spatele comunicatelor făcute din birouri și postate pe facebook! Asumarea înseamnă înfruntarea și explicarea realității”, transmite Cosmin Tabără.

Viceprimarul Timișoarei a precizat că este nevoie să se prezinte, prin intermediul presei, întreaga realitate, pentru a înfrunta întrebările și nedumeririle cetățenilor. “Aici nu este vorba despre acuze, este vorba despre realitate. Este obligatoriu de a prezenta timișorenilor planul existent pentru reintrarea în normal, tensiunile în rândul cetățenilor sunt mari, nemulțumirile cresc și acestea duc la stări de incertitudine”, mai spune Tabără.

Cosmin Tabără nu poate decât să dea vină pe colegii de alianță de la USR, dar uită că în conducerea Primăriei Timișoara se află și el ca viceprimar.

Ne-ați spus mereu că vă asumați strategia pentru Colterm! V-am crezut și v-am acordat întreaga încredere! V-am dat posibilitatea de a pune propria conducere la societatea de termoficare, inclusiv membrii în CA. Acum vă cer doar să ne prezentați public, nouă, dar și timișorenilor, strategia Colterm și perspectiva de a depăși această iarnă! V-am asigurat de întregul nostru suport, o fac și acum, în măsura în care considerați că este nevoie și de altă părere”, este mesajul transmis de către liderul liberal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *