Sotul Simonei Amanar s-a dezghetat a doua oara cu intarziere: Primaria Timisoara avea obligatia sa asigure stocul de carbune pentru aceasta iarna

Sotul Simonei Amanar s-a dezghetat a doua oara cu intarziere: Primaria Timisoara avea obligatia sa asigure stocul de carbune pentru aceasta iarna

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără (PNL) s-a dezghețat pentru a doua oră cu întârziere. În urmă cu cinci zile, Dominic Fritz  colegul de primărie a lui Cosmin Tabără, a anunțat că E.On va sista furnizarea cu gaz pentru Colterm. Soțul Simonei Amânar, Cosmin Tabără nu a scos un cuvânt referitor la această situație. De asemenea, Tabără nu s-a dus la colegii de primărie, Dominic Fritz și Ruben Lațcău, să propună o soluție. Astăzi, când a fost închis robinetul cu gaz pentru Colterm, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a ieșit la atac.

Zi sumbră pentru Timișoara: Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice. Niciodată în istoria acestui oraș nu a existat nici măcar gândul că agentul termic poate să fie sistat. USR se încăpățânează însă să bată toate recordurile negative. Susținerea populară pe care au avut-o după alegerile de anul trecut le-a oferit legitimitatea să facă reformele pe care le-au promis în campanie. Asta au așteptat timișorenii. Problema Colterm era prioritară, însă lipsa de decizie, lașitatea și ignoranța ne-au adus în fața a ceea ce credeam imposibil. Singura preocupare a domnului viceprimar Lațcău, care avea în atribuții gestionarea situației de la Colterm, a fost războiul pentru funcții. E de notorietate povestea directorului susținut de USR a cărui primă preocupare a fost achiziționarea unui autoturism de serviciu în valoare de 20.000 de euro“, scrie într-un comunicatul de presă.

De un an de zile, Coltermul nu este altceva decât un cobai pentru tot felul de metode eșuate. Au încercat varianta concordatului fără să se consulte cu nimeni. A fost o variantă sortită eșecului din start. Vă spun clar: Primăria avea obligația să asigure stocul de cărbune pentru această iarnă. Nu am înțeles de ce și USR a insistat pentru funcționarea  exclusiv pe gaz, fără să ia în calcul că era vorba despre o componentă strategică. Trebuie în permanență să ai și o variantă de rezervă, în cazul în care scade presiunea la gaz sau apare o situație neprevăzută. Acum vin cu altă gogoașă: vor intrarea în insolvență! Ar fi fost o soluție, dar nu acum, în condițiile în care se vede că deja ne confruntăm cu vremea rece, când spitalele sunt dependente de Colterm în plină pandemie. Eu refuz să cred că acești oameni conștientizează gravitatea situației. Să lași mii de pacienți în frig, zeci de mii de familii, școli și instituții publice fără încălzire și apă caldă, este clar un pericol pentru sănătatea publică, dar și o bătaie de joc fără precedent. Oamenii de bună-credință și-au plătit facturile și și-au pus toate speranțele în primarul Timișoarei care a promis că va găsi o soluție. De ce trebuie să sufere cetățenii pentru incompetența unei administrații care, în loc să găsească soluții, caută tot felul de țapi ispășitori?”, transmite Cosmin Tabără.

Totuși, Tabără face pe împăciuitorul:  “E o situație gravă! Facem apel pe această cale, către colegii noștri, consilierii locali care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor Colterm ca acum, în al doisprezecelea ceas, să ne așezăm împreună la masă și să găsim urgent o soluție pentru ca timișorenii să nu rămână în frig pentru tot sezonul rece din acest an“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *