Sotul Simonei Amanar de acord cu Dominic Fritz: nu sustine carantina de noapte, la Timisoara

Sotul Simonei Amanar de acord cu Dominic Fritz: nu sustine carantina de noapte, la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără Amânar este de acord cu colegul de alianță USR, Dominic Fritz. Miercuri seară, ausländerul Fritz a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care susținea că nu este de acord cu carantina de noapte la Timișoara și cerea Guvernului ca persoanele care s-au vaccinat să nu aibă restricții.

Soțul Simonei Amânar consideră că restricțiile de noapte în weekend nu ajută la nimic. Tabără spune că nici în urmă cu un an nu a considerat carantina o soluție.

Rămân consecvent principiilor mele liberale și, dacă în urmă cu un an, atunci când vaccinarea era într-o formă incipientă, susțineam că nu carantinarea este soluția, spun asta și acum! Sigur, măsuri în folosul cetățenilor trebuie luate, dar toate să fie în strânsă corelare cu economia, cu interesul de a susține învățământul cu prezența fizică.
Eu cred că “izolarea” după o anumită oră a cetățenilor, după ce toată ziua s-au plimbat la muncă, printre oameni, la cumpărături sau în alte locuri publice, nu mai ajută la nimic! Completarea unei hârtii, în care poți scrie ce vrei pentru că nu o verifică nimeni, realist vorbind, nu ajută la nimic! Spre deosebire de alții, am avut același mesaj și în urmă cu un an, public. Asta fac și acum. Mesajul meu nu are scop electoral!

Recent, m-am întors din Germania… Cât de disciplinați sunt oamenii acolo! Chiar dacă nu le place, respectă cu strictețe regulile! Peste tot, în interior se poartă mască, fără excepție, iar omiterea punerii ei în poziția corectă atrage atenția imediată a personalului localului sau a altor “meseni” care imediat îți cer să o folosești corect. De rușinea lor, din respect sau pur și simplu pentru a nu fi dat afară o folosești cum trebuie, imediat. În toate spațiile închise, operă, teatru, muzeu etc. nu se intră decât cu mască, certificatul de atestare a vaccinului sau cu un test, făcut gratuit în mai multe centre, cu valabilitate de maximum 48 ore. Toate acestea în condițiile vaccinării populației în proporție de 60%. 

Mă întreb, dacă la ei se poate, noi de ce nu putem? Ne uităm mereu la alții, îi admirăm și invidiem, dar noi de ce ne prelungim agonia? Cetățenii trebuie să înțeleagă că vaccinul este singura cale acum de a ieși din criza pandemică, de a nu opri școlile fizic, copiii au nevoie de interacțiune directă, nu online, ei sunt viitorul acestei țări, de a nu opri, iarăși, economia. Autoritățile trebuie să înțeleagă că nu doar interzicând rezolvăm situațiile, ci găsind calea eficientă!

E nevoie să ne folosim de teste, de certificatele care atestă vaccinarea, chiar de teste anticorpi pentru cei trecuți prin boală, dar să nu luăm măsuri prohibitive fără sens, mai ales acum când avem deja și o rată consistentă de vaccinați. Timișoara și România au nevoie de reguli care să fie respectate și nu de măsuri perimate”, a scris pe pagina sa de Facebook, Cosmin Tabără.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *