Sorin Ionescu, consilier local PSD: “Primarul se plimba cu trotinetele, iar primaria a pierdut un proiect de 23 milioane de euro”

Sorin Ionescu, consilier local PSD: “Primarul se plimba cu trotinetele, iar primaria a pierdut un proiect de 23 milioane de euro”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Mihai Ritivoi, consilier județean, și Sorin Ionescu, consilierul local PSD, au pus în discuție mai multe probleme ale Timișoarei și a județului. Ionescu a avut o atitudine foarte critică, în legătură cu neajunsurile provocate de administrația liberală condusă de primarul Nicolae Robu.

 “De multe ori ne place să spunem că Timișoara este un oraș al premierilor și al progresului sau că iluminatul electric și transportul în comun au fost premiere în urmă cu mulți mulți ani. Din păcate, în momentul de față, tendința generală imprimată de administrația locală liberală condusă de Nicolae Robu este că devenim un oraș al derizoriului. Incident grav de miercuri când un tramvai a pornit singur pe line și a pus în pericol traficul din Timișoara trebuie să ne atragă atenția asupra stării depășite și a stării de oboseală în care au ajuns mijloacele de transport în comun din Timișoara. Să nu uităm că în trafic circulă mijloace de transport uzate atât fizic, cât și moral care au o vechime de decenii. Oamenii stau înghesuiți în stații, așteaptă disperați zeci de minute să apară un tramvai adesea mult prea mic pentru câți oameni se află în stații. Primarul nostru zburdă pe cele 25 de trotinete și urmează încă 75. Acestea prefațând studiu de fezabilitate al celebrului metrou de care auzim în fiecare an. Înlocuim autobuzele și tramvaiele cu niște trotinete care țin mai degrabă de joacă de copii, decât de rezolvarea problemei traficului și a transportului în comun în Timișoara”, a spus Ionescu.

Despre fonduri importante oferite de Guvernul PSD Timișoarei, Ionescu a mai spus că primăria a pierdut un proiect important ce presupunea achiziționarea de mijloace de transport în comun. „În timp ce primarul se plimbă cu trotinetele, primăria a pierdut un proiect de 23 milioane de euro, pentru achiziționarea a 50 de troleibuze noi. În tot acest timp, programul Guvernului PSD –ALDE alocă 33 milioane de euro pentru Timișoara, pentru achiziționarea a 44 de autobuze electrice. De multe ori proiectele sunt prezentate ca succese ale administrației locale, dar multe dintre acestea de fapt fac parte din programele guvernamentale, prin care banii sunt direcționați direct de la București către Timișoara. Prin urmare, cerem STPT să prezinte situația detaliată a mijloacelor de transport în comun și poate ar fi cinstit ca pe fiecare tramvai, troleibuz și autobuz din trafic să existe o notă informativă cu data fabricației, dacă acestea au aer condiționat și dacă îndeplinesc condițiile minimale de securitate în trafic”, a spus consilierul local PSD Timișoara, Sorin Ionescu.

Mihai Ritivoiu a atras atenția asupra situației de miercuri, 10 aprilie, din plenul CJT, fiindcă s-a respins printr-un vot politic proiectul de readucere la viață a aerodromului Cioca din Timișoara. Ritivoi adăugat că UVT, prin vocea rectorului Marilen Pirtea, deputat PNL, a luat poziție și a tras un semnal de alarmă în legătură cu blocajul din CJT, privind aerodromul Cioca.

Intuiția mea îmi spune că lucrurile se vor rezolva săptămâna viitoare, fiindcă PNL a fost prins în offside cu acest program. Întrebarea mea este că, dacă la asemenea proiecte foarte generoase cu publicul larg care sunt în interesul copiilor, cum este și proiectul cu aerodromul Cioca, există rea-voință gratuită, vă dați seama cu ce adversari ne confruntăm în Consiliul Județean Timiș și această abrodare este aplicată și în alte proiecte destinate Timișului”, este mesajul lui Mihai  Ritivoiu.

Gh. M.