Sorin Ionescu, consilier local PSD: ”Atragem atenția că nu numai în zona de nord a Timișoarei este poluare!”

Sorin Ionescu, consilier local PSD: ”Atragem atenția că nu numai în zona de nord a Timișoarei este poluare!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Prof. dr. Sorin Ionescu, consilier local PSD Timiș, atrage atenția încă o dată că poluarea nu există nu mai în partea de nord a orașului, ci în multe zone ale urbei, mai ales acolo unde sunt șantiere și nu există nicio protecție a mediului. De asemenea, Sorin Ionescu îi trage de urechi și pe cei de la USR care au comparat Timişoara cu Beijingul.

Dacă domnul primar nu înțelege cum funcționează democrația locală atunci s-ar putea să dăm dreptate altora. Noi avem concluziile Gărzii de Mediu și ale instituțiilor din domeniu și pe aceste concluzii trebuie să le vedem. Să atragem atenția că nu numai în zona de nord este poluare. De multe ori aerul este irespirabil din cauza roților autocamioanelor care pulverizează praful în alte zone. Avem șantiere unde nu există decât o bandă de plastic și nimic altceva pentru protecția mediului. Acolo trebuie să intervenim. Acolo trebuie să acționeze instituțiile statului pentru a-i proteja pe cetățeni. Adesea grupul de consilieri locali ai PSD Timiș este etichetat ca fiind împotriva Timişoarei, cum se întâmplă să fie etichetați și unii ziarişti care au curajul să îl critice pe domnul Robu, când sunt proiecte care au însemnat dezvoltarea oraşului. Consilierii PSD au susţinut aceste proiecte. În plus s-au intensificat disputele dintre partidele PNL şi USR. La nivel naţional se înțeleg, dar în Timișoara asistăm la polemicile dintre grupuri. Comparaţia dintre Timişoara şi Beijing făcută de USR e nefericită. Ei sunt de patru ani în parlament, dar nu au zis nimic pe această temă. Timişoara nu e Beijing, e un oraş european, care încearcă să elimine problemele. Nu suntem de acord nici cu primarul, că ar trebui să fim satisfăcuți de calitatea aerului din oraș. Pe lângă problema companiilor din nordul oraşului, apare poluarea gravă făcută de şantiere. Facem un apel la calm, de a discuta dezvoltarea orașului rațional cu specialiştii, în plenul Consiliului Local Timișoara”, a spus Sorin Ionescu.

Cu acest prilej, Bianca Gavriliță, deputat PSD de Timiș, a spus în legătură cu alegerea și votarea noului guvern PNL:
Eu cred că atunci când ai decis să dai jos un guvern cu plusuri și cu minusuri, trebuie să știi ce faci, dar guvernul PSD a avut niște performanțe care au adus un plus în anumite domenii. Dacă ești responsabil, ar trebui să fii pregătit pentru a merge mai departe. Nu dai jos un guvern numai de dragul să te lauzi că ai dat jos un guvern. Trebuia ca opoziția să aibă un plan pregătit. Noi avem 42% în continuare în parlament. Opoziția trebuia să aibă un guvern pregătit, dar ei nu au avut nimic. Nu. Opoziția nu a avut capacitatea să ofere o alternativă poporului. Nu PSD trebuie să asigure cvorumul să fie instalat acest nou guvern care deocamdată nu e. Eu nu sunt de acord cu alegerile anticipate. Nu e scopul meu pentru a vota un nou guvern. Nu frica de alegerile anticipate mă face să votez sau nu un guvern. Sunt cu totul alte criterii. Nu cred că se va ajunge la alegeri anticipate. Este destul de greu. În problemele mari respect linia partidului și votez în linia partidului, dar atunci când nu mă mai regăsesc în această linie mă retrag. Pe linia partidului PSD în această situație o respect și mă regăsesc în ea și de aceea nu voi vota noul guvern îi vom lăsa să facă așa cum știu ei, cei din opoziție, care au dat guvernul PSD jos”.
Gh. M.