Sorin Grindeanu, sustinut de PSD Timis daca vrea sa ajunga la conducerea partidului

Sorin Grindeanu, sustinut de PSD Timis daca vrea sa ajunga la conducerea partidului

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Invitat special, astăzi, la ședința comitetului executiv al PSD Timiș. Este vorba de fostul premier Sorin Grindeanu, care a fost invitat de noua conducere a partidului pentru a lua parte la ședință.

La finalul evenimentului, Alfred Simonis, noul președinte al PSD Timiș, a anunțat că s-a decis ca poziția de președinte executiv al organizației județene să fie ocupată de senatorul Eugen Dogariu, iar cea de secretar executiv al PSD Timiș, de către Sebastian Răducanu.

Totodată, Simonis a precizat că s-a decis ca în cazul în care Sorin Grindeanu se va decide să candideze pentru o funcție de conducere în interiorul PSD, va fi susținut de către PSD Timiș.

Astăzi am avut un invitat special. La doi ani și jumătate de când a plecat din partid fără să-și dorească acest lucru, Sorin Grindeanu a fost invitat astăzi la ședința de Comitet Executiv, poate mai târziu decât ar fi trebuit. Am ținut ca el să fie invitat la această ședință, a participat cu plăcere. A fost primit cu entuziasm de colegii primari și membrii ai Comitetului Executiv. Ne-a spus câteva cuvinte, ne-a vorbit emoționat și, astăzi, în cadrul Comitetului Executiv al PSD Timiș s-a luat decizia ca în cazul în care domnul Grindeanu dorește să candideze la vreo funcție în partid, la congresul din februarie, el va avea întreaga susținere PSD Timiș, considerând cu toții că este nevoie în conducerea partidului de oameni de talia lui Sorin Grindeanu”, a spus Alfred Simonis.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a ținut să-l atace indirect pe Călin Dobra, fostul președinte al PSD Timiș, susținând că nu a fost chemat niciodată, în ultimii doi ani și jumătate, pentru a participa la vreo ședință a partidului, în calitate de invitat.

Totodată, Grindeanu a afirmat că, deocamdată, nu intenționează să se întoarcă în politică.

Nu am ascuns niciodată faptul că sunt un om de stânga, dar eu acum doi ani și jumătate am făcut contestație la excluderea mea din PSD și nu am primit nici până acum răspuns. Așa că o să văd ce răspuns o să primesc poate la acea contestație. Nu e important pentru mine (n.r. candidatura la șefia PSD). Am văzut foarte multe lucruri și am fost în foarte multe poziții în acești ani. Ținta mea nu este să obțin o poziție și dacă mă voi decide să revin în politică, în mod sigur voi reveni în zona de stânga pentru că nu se poate altcumva. Așa cum la Timiș s-a făcut apel la echipă, ca să se repornească motoarele, eu cred că e nevoie de echipă și la nivel central. Acest congres trebuie să fie nu despre o persoană, ci trebuie să fie despre ceea ce vrea să facă PSD-ul mai departe. Deocamdată, sunt președintele ANCOM, mă mândresc cu acest lucru și momentan sunt în această poziție. Fiți convinși că dacă voi lua o decizie tranșantă de reintrare în politică, o să anunț acest lucru la Timișoara. Nu spun nici da nici nu unei posibile întoarceri în politică”, a spus Sorin Grindeanu.