Sorin Grindeanu, in problema ursilor din Banat: Imi mentin declaratia! Si demisia?

Sorin Grindeanu, in problema ursilor din Banat: Imi mentin declaratia! Si demisia?

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a venit astăzi la Timișoara să semneze contractul de proiectare și execuție a secțiunilor E și D – Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva. Sectorul… tunelurilor pentru urși. Grindeanu a mai încercat o justificare a declarației sale din 2 august când anunța că este dispus să-și dea demisia din funcția de ministru al Transporturilor în cazul în care cineva reușește să-i arate cel puțin un urs în Banat. Între timp, au început să apără urșii în Banat… vreo 45 la număr, doi fiind chiar în Timiș. Supărat că au fost scoși urșii din “joben”, în 22 septembrie, Grindeanu spunea că “s-au chinuit USR-iștii să trimită urși în Timiș”.

Astăzi, vineri, 14 octombrie, Sorin Grindeanu a spus că din cauza procedurilor care îi iau foarte mult timp a dat acea declarație… dar că o menține. Deci, demisia când vine ?!

Știți foarte bine istoria acestui contract. Nu cred că trebuie să reiau cu rezilieri, cu tot ce s-a întâmplat, cu cum căutau unii urși când am zis eu ceva, eu am vrut să scot în evidență prin declarația pe care am dat-o în urmă cu 2, 3, 4 luni că se pierde de multe ori, ce cele mai multe orice, cel mai mult timp, foarte mult timp, pe toate aceste proceduri care țin de mediu, că e vorba de avize, că e vorba de viața gândacului de Colorado în toate cele patru anotimpuri și impactului unui drum de mare viteză asupra vieții acelui gândac sau a celui liliac sau a celui urs. Și nu vreau să fiu înțeles greșit. Toate aceste lucruri consumă foarte mult timp, în sensul acesta am dat acea declarația acum câteva luni și îmi mențin declarația. Că dacă nu era din urmă cu câțiva ani acest proiect cu pasaje și cu urși și cu știți voi foarte bine, nu aveam situația de astăzi, de acum, ceea ce e o rușine, să vină dinspre Sibiu să mergi la Nădlac te dai jos 14 km sau cât te dai, reurci, e o rușine. Dacă nu avea acea situație, probabil că astăzi am fi mers și ar fi fost acest proiect implementat, probabil. Nici nu vreau să devenim mai catolici decât Papa. Unele țări din UE și-au permis să facă și să impună aceste reguli pentru că au deja infrastructura făcută, pentru că au un sistem de autostrăzi sau căi ferate deja existent, noi nu îl avem. (…). În sensul acesta am făcut declarațiile și mi le mențin“, a spus Sorin Grindeanu.

De porțiunea care conține și celebrele „tuneluri pentru urși” se va ocupa Asocierea SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. – SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT. Durată de realizare este de 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare și 34 pentru execuție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *