Sorin Grindeanu îi învață pe primarii din Timiș să depună proiecte pe fonduri europene

Sorin Grindeanu îi învață pe primarii din Timiș să depună proiecte pe fonduri europene

Sorin Grindeanu și vicepremierul Sevil Shhaideh s-au întâlnit, astăzi, cu mai mulți primari din județul Timiș, la sediul Consiliului Județean, cărora le-au vorbit despre Programul Național de Dezvoltare Locală.

“M-am întors în locul unde am învățat administrație. Autoritățile locale din Timiș, pe ceea ce înseamnă PNDL 1, au avut alocate peste 800 milioane de lei. Până în acest moment, au fost decontate jumătate, au fost realizate lucrări jumătate. Pentru PNDL, faza a doua, s-au depus multe proiecte de către autoritățile locale din Timiș. Criteriile au fost explicate de către doamna vicepremier”, a precizat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai adăugat că sunt eligibile pe PNDL 2 doar proiectele care nu pot primit finanțare pe fonduri europene. “Vreau să subliniez încă o dată că pentru a deveni eligibile aceste proiecte, trebuie să fie adresate, făcute într-un mod în care pe alte programe finanțate pe fonduri europene, să nu aibă finanțare de pe fonduri europene, să nu existe suprapuneri. De aceea i-am și îndemnat să depună pe fonduri europene, și apoi, dacă se epuizează această variantă, să meargă spre PNDL 2”, a afirmat Sorin Grindeanu.