Sondaj: peste jumătate dintre profesori nu acceptă revenirea în clase, în pandemie

Sondaj: peste jumătate dintre profesori nu acceptă revenirea în clase, în pandemie

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ a realizat un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară.

Chestionarul s-a desfășurat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020. Astfel, din ianuarie, autoritățile române încep vaccinarea populației. Potrivit strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

Amintim că profesorii din cadrul Sindicatului Spiru Haret Timiș încep, din 4 ianuarie 2021, protestele privind înghețarea salariilor de către guvernul Câțu.

Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionarul privind venirea sau nu la școală în pandemia ucigașă, iar, cum era și firesc, mai mult de jumătate nu este de acord să se întoarcă în clase la școală față în față.

Numai 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

În mod surprinzător, din lipsă de informare, privind siguranța vaccinului anti-COVID, peste 56,3% dintre repondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *