Soluții financiare de susținere a mediului antreprenorial prezentate într-un seminar organizat de CCIAT

Soluții financiare de susținere a mediului antreprenorial prezentate într-un seminar organizat de CCIAT

- in Economie, Locale, Stiri
0

Seminar important marți, 20 august, pentru antreprenorii din Timiș. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și Banca Transilvania, au organizat seminarul “Soluții financiare de susținere a mediului antreprenorial“.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate soluțiile de finanțare și garantare destinate antreprenorilor aflați la început de drum, declarați admiși în Programul Start-Up Nation 2018-2019 și care intenționează să acceseze creditul punte de la Banca Transilvania, garantat de FNGCIMM.

”Sunt onorat să revin la Timișoara pentru a organiza împreună cu partenerii noștrii tradiționali, seminarul de informare <Soluții de finanțare și garantare pentru antreprenori>. La evenimentul de astăzi ne vom concentra pe modalitatea concretă de accesare a finanțărilor pentru susținerea tinerilor aplicanți ai programului Start-up Nation. Instituțional prin procese interne de optimizare a activității am reușit să diminuăm comisionul de garantare la jumătate față de prima ediție, 2017-2018. Dacă atunci comisionul de garantare era de 2,8%, începând din acest an societățile nou înființare vor beneficia de garanția fondului în procent de 80%, deci maxim 160.000 de lei, dar cu un comision mult diminuat de 1,95%. Astfel vom reuși să susținem tânăra Românie antreprenorială în implementarea planurilor de afaceri, în crearea de noi locuri de muncă și în dezvoltarea unor obiective de investiții. Ne adresăm antreprenorilor din mediul urban, dar și din mediul rural”, spune Gheorghe Lepădat, directorul general al FNGCIMM.

Participanții au mai putut afla informații privind soluţiile de finanţare şi de garantare pentru: Investiții și dezvoltarea afacerilor; Creșterea calității vieții – Programul “Investește în tine”, Programul „Prima mașină”, Programul „Prima Casă”; Produse alternative din portofoliul FNGCIMM pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor.

CCIAT organizează seminarii de peste zece ani privind informarea firmelor în privința legislației naționale și europene. O temă de mare interes a fost finanțarea, și astfel că astăzi am organizat un seminar împreună cu Fondul Național de Garantare pentru IMM-uri, pentru a da posibilitatea atât antreprenorilor, cât și persoanelor fizice să garanteze finanțarea altcineva decât cu imobilele lor. Suntem mulțumiți de relația de colaborare pe care o avem cu Fondul de Garantare și putem spune că sunt destul de multe firme care au apelat la acest sistem. Vreau să subliniez că atât antreprenorii, cât și cei care accesează programele Start-up Nation, Start-up sau Prima Casă ca să poată beneficia de această garantare la finanțarea pe care o au trebuie să lucreze cu banca cu care Fondul de Garantare are convenție”, a spus Florica Chiriță, președinte executiv al CCIAT.

Suntem în plină derulare a programului România Start-up Nation, în zona de vest avem aproximativ 100 de contracte semnate sau în curs de semnare. O mare parte a acestor beneficiari lucrează cu bancile partenere de la care iau credite și de asemenea destul de mulți au nevoie de garantare din partea Fondului Național de Garantare. Și anul trecut am avut o colaborare foarte bună cu Fondul Național de Garantare, și acum la fel”, a spus Adrian Pășcuță, directorul OTMMC Timișoara.